Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Ulaznice: Nikola Sedmi

Ulaznice: Nikola Sedmi

U četvrtak, 4. lipnja u GDK Gavella gostuje HNK Varaždin s predstavom 'Nikola Sedmi' autora Vladimira STojsavljevića, a u režiji Romana Bogdana. Mi za vas imamo 2x2 ulaznice.
Share on facebook
Share on twitter

'Nikola Sedmi' treća je predstava iz tetralogije o Zrinskima, na kojoj nakon nekoliko drugih predstava, surađuju Romano Bogdan i Vladimir Stojsavljević, a izvedba ujedno označava i početak stalne suradnje između varaždinskog HNK i čakovečkog Centra za kulturu.

Tekst 'Nikola Sedmi' dobitnik je treće nagrade Marin Držić za 2007., a povjerenstvo za dodjelu nagrade svoju je odluku objasnilo sljedećim riječima: "Nikola Sedmi" je povijesna drama o obitelji Zrinski, napisana mudro, zanimljivo i znalački. Pišući o 17. stoljeću i junacima hrvatske povijesti, njihovim željama, ljubavima i snoviđenjima, autor nam istovremeno na slojevit, smiren i nenametljiv način govori o  našoj prošlosti ali i o sadašnjosti te o političkim i diplomatskim nedaćama kojima je izložen današnji svijet i suvremena Hrvatska u njemu.

Predstava u Zagrebu gostuje u četvrtak, 4. lipnja od 19:30h na sceni kazališta Gavella, a mi za tu izvedbu imamo 2x2 ulaznice. Da biste ih osovojili baš vi, pošaljite nam vlastite kontakt podatke i odgovor na pitanje tko u predstavi igra Nikolu Zrinskog, na adresu nagradna@teatar.hr, do 4.6. u 12h.

Sretno!

***

A ulaznice su dobili: Jelena Ivančić Jelečki i Nada Avakumović

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI