Login za korisnike

Melodrama

Autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić Melodrama pokušava odgovoriti na jedno sasvim obično pitanje: Jesmo li spremni preuzeti odgovornost?

***

Ovaj se projekt trebao, prema početnoj ideji naslanjati na čuvene Cherbourške kišobrane" ali se  - kako objašnjava ravnatelj splitske Drame, Trpimir Jurkić, predstava kroz proces rada znatno izmijenila.

Autorice predstavu najavljuju ovako:

"Zemlja u kojoj živimo svakodnevno nam daje tisuće razloga da od nje odustanemo. U trenutku kada se većina državljana Hrvatske pita što je nama naša borba, država, vlada, demokracija dala, u trenutku kada tisuće ljudi napušta zemlju u potrazi za boljim životom, u trenutku kada je pristojan život postao luksuz, u trenutku u kojem se ideologije titanski sukobljavaju, političari se zapliću u vlastite laži dok istovremeno potiho rasprodaju resurse, u takvom trenutku zaustavljamo se na sat i pol jedne večeri u jednom gradu, u jednoj zgradi u kojem žive sasvim obični ljudi. Možda su naši susjedi, možda su naši poznanici, možda su nam sasvim nepoznati, a možda u njima prepoznajemo sami sebe. Neki od njih traže izlaz, neki su već odavno odustali, neki oplakuju loše životne poteze. U tih sat i pol njihove se priče raspliću, a njihovi životi od te večeri više nikada neće biti isti. Možda samo zato jer im je netko postavio pitanje: Jeste li spremni preuzeti odgovornost?"

autorski tim
Gloria Lindemansuradnik za glas
Nenad Kovačićskladatelj
Srđan Barbarićoblikovatelj svjetla
Jelena KovačićJelena Kovačićdramaturg
Anica Tomićredatelj
Ana Kreitmeyersuradnik za scenski pokret
Ana Savić Gecankostimograf
Stefano Katunarscenograf

izvođači
Ana Marija VeselčićAna
Anastasija JankovskaMarta
Filip RadošBruno
Goran MarkovićPetar
Marko PetrićLuka
Nenad SrdelićMarko
Nikša ArčaninTV voditelj
Stipe RadojaIgor
Tajana JovanovićEma
Vicko BilandžićFilip

Odgovori