Naslovnica > VIJESTI > INFO > Ljubavni vikend u HNK Zagreb

Ljubavni vikend u HNK Zagreb

Ako još uvijek nemate planova za Valentinovo, HNK u Zagrebu vas poziva na svoje programe.
Share on facebook
Share on twitter

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ove godine povodom Valentinova sprema dva sasvim različita programa. 7. veljače tako će u HNK-u biti upriličen događaj najavljen kao glazbeno-scenski spektakl pod naslovom Teatru s ljubavlju, cjelovečernji koncert koji će uključiti i plesne izvedbe. U programu će nastupiti tenor Ivo Gamulin Gianni, glumci Zrinka Cvitešić i Nikša Kušelj, članica Baleta Atina Tanović te baletni umjetnik i ravnatelj Baleta Leonard Jakovina.

Oni će u inovativnoj umjetničkoj sinergiji interpretirati na nov način neke od najljepših pjesama iz hrvatskih i svjetskih uspješnica koje smo slučali u posljednjih 120 godina u najslavnijim djelima scenske umjetnosti. Uz spomenute umjetnike nastupit će i Jazz orkestar HRT-a.

13. veljače u sklopu Filozofskog teatra domaćoj će se publici predstaviti francuska sociologinja Eva Illouz, čije se gostovanje neće slučajno održati upravo na Dan zaljubljenih - naime Illouz se u svom radu upravo bavi fenomenom ljubavi, a uz njeno gostovanje  izdavačka kuća Planetopija objavljuje čak dvije njezine knjige Hladna intimnost: Kako smo stvorili emocionalni kapitalizam i Hard-core romansa: Pedeset nijansi sive, bestseleri i društvo.

Illouz je rođena u Maroku, veći dio života provela je u Francuskoj, gostujuća je profesorica na Sveučilištima Northwestern i Princeton, École des hautes études en sciences sociale u Parizu i Wissenschaftskolleg u Berlinu. Redovita je profesorica na Hebrejskome sveučilištu u Jeruzalemu, a od 2006. godine prva je žena predsjednica prestižne Akademije vizualnih umjetnosti i dizajna Bezalel u Jeruzalemu. Illouz je njemački Die Zeit proglasio jednom od 12 suvremenih mislilaca čiji će rad utjecati na budući razvitak ljudske misli, a u Zagrebu će je ugostiti urednik i voditelj ovog programa Srećko Horvat, i sam autor knjige o ljubavi pod naslovom Ljubav za početnike ili zašto možemo voljeti samo u znakovima.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI