Search
Close this search box.

Nagrađeni nastup s Praškog kvardijenala u – Pogonu

U Pogonu-u Jedinstvo smjestit će se privremena rekonstrukcija izložbene koncepcije 'Neopipljivo/Intangible', koja je u lipnju 2015. bila prikazana i nagrađena u sklopu Praškog kvadrijenala scenografije i scenskog prostora.

Hrvatski natup na Praškom kvadrijenalu, a koji ste nominirali i za Teatar.hr Nagradu Publike u kategoriji događaja godine, bit će rekereiran u Pogonu 11. prosinca.

U 14 sati je početak javnog postavljanja izložbe, dok je u 19 sati najavljena izvedba i kustosko vodstvo.

U želji da se 'radno' i zajednički obilježi nagrada, ali i da se izbjegne preslikavanje situacije iz Praga, koja će u cjelovitom obliku biti predstavljena u ožujku iduće godine u MSU, predstavljeni autori odlučili su rekreirati prašku koncepciju kroz medijski hibridno događanje koje spaja živu izvedbu i jednodnevnu izložbu.

Umjetnici, redatelji i scenografi pritom će radove obuhvaćene praškom izložbom rearanžirati i 'prevesti' u potpuno novu prostornu i medijsku situaciji. Naime, izvorna izložba održana u sklopu PQ2015 bila je bazirana na kratkim filmskim prikazima predstava i performansa u režiji Ane Marije Habjan. Događanje u Jedinstvu, s druge strane, vraća svaki od tih pojedinačnih projekata u prostor žive izvedbe, u kojem se dotad nepovezani i međusobno dislocirani radovi odvijaju simultano, u zajedničkom, dijeljenom prostoru.

Preklapanjem prostornih, scenskih i scenografskih strategija u praznom prostoru bivše industrijske hale umjetnici će ponuditi eksperiment koji odnos napuštenih prostora i budućeg društva vidi kroz susret, dijalog i zajedništvo.

Sudjeluju: BADco., Boris Bakal & Leo Vukelić, Damir Bartol Indoš & Tanja Vrvilo, Božena Končić Badurina, Oliver Frljić & Igor Pauška, Siniša Labrović, Kata Mijatović, Borut Šeparović i Vlasta Žanić.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE