Search
Close this search box.

Traži se najbolja publikacija u području scenografije

PQ 2015 Award - "Nagrada za najbolju publikaciju iz područja scenografije" biti će dodijeljena publikacijama (knjige, časopisi) koje su objavljene poslije 2010. godine i koje nisu izravno povezane s Praškim kvadrijanalom 2015.

Praški kvadrijenale  međunarodna je platforma izložbi  kazališne scenografije, kostimografije i arhitekture, a  održava se svake četvrte godine u Pragu, od 1967.  Profilirala se kao relevantna točka presjeka recentnih događanja u scenografiji i drugim disciplinama vezanim za dizajn i arhitekturu u području teatra.  Posljednjih godina obuhvaća i brojne druge aktivnosti kojima povezuje čitav grad, uključujući  mnoge izvedbene programe.

Prijavljene publikacije mogu biti monografije, terijski i povijesni radovi kao i scenografski časopisi. Nije moguće prijaviti pojedinačne tekstove.

Pobjedničkom autoru biti će omogućena prezentacija publikacije u razdoblju od 18. do 28. lipnja ove godine te plaćeni putni troškovi za dolazak na Praški kvadrijenale.

Prijavitelji trebaju poslati sažetak od 600 riječi, biografiju autora/ice i publikaciju koja se prijavljuje. Rok prijave je 15.3.2015.
Ako su publikacije pisane na drugim jezicima, potrebno je priloižiti detaljniji sažetak (1800 riječi).

Više informacija možete pronaći ovdje

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE