Search
Close this search box.

Upoznajte – KLIKER

Suradnička platforma KLIKER u suradnji s HC Assitej, 11. prosinca u prostorijama Kazališnog Epicentra predstavit će svoj rad u 2015. godini, planove za budućnost i nova tiskana izdanja.

KLIKER je prva hrvatska platforma koja potiče razvoj plesa za mladu publiku na području cijele Hrvatske. Pokrenut je u rujnu 2013. godine a okupio je sljedeće hrvatske plesne i kazališne organizacije: VRUM [Zagreb / Varaždin],Plesni centar TALA [Zagreb], Prostor Plus [Rijeka], IKS Festival [Split], Kotar Teatar [Delnice], Mediteranski plesni centar / Zagrebački Plesni Ansambl [Svetvinčenat / Zagreb], Plesna radionica Ilijane Lončar [Požega], Assitej Hrvatska [hrvatska mreža profesionalnih i profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade], a nedavno je otvoren i dijalog s Kazališnim Epicentrom. U okviru ovog sveobuhvatnog i dugoročnog projekta istražuju se novi načini produkcije u kojima mlada publika dobivapriliku aktivnog sudjelovanja u stvaranju scenske umjetnosti i umjetničkim procesima, pronalaze se aktualni pristupi plesu te se podržava održivi razvoj publike kroz suradnju s profesionalnim umjetnicima, stručnjacima i pedagozima, formirajući adekvatne strukture i metode normiranja evaluacijskih procesa kreiranja i biranja umjetničkih sadržaja za mladu publiku. Tijekom 2015. godine odrađen je veći broj radionica, seminara, KLIK! umjetničkih laboratorija, izvedbi predstava namijenjenih mladoj publici i još puno toga...

Suradnička platforma KLIKER u suradnji s Hrvatskim centrom Assitej, 11. prosinca 2015. godine u prostorijama Kazališnog Epicentra, Preradovićeva 44/2, Zagreb, s početkom u 12 sati, na „Susretima“ plesnih i kazališnih umjetnika predstavit će svoj rad u 2015. godini, planove za budućnost i nova tiskana izdanja - „Priručnik i Vježbenica za pokret i ples“, skupine autora: Larise Navojec, Tamare Curić, Sanje Tropp Frühwald, Petra Cvirna, Igora Koruge i Elene Risteske, koji pomažu odgajateljima i pedagozima djece predškolskog uzrasta da približe kazalište djeci i djecu kazalištu.

Prosinački „Susreti“ drugi su po redu u seriji posebnog konferencijskog formata Assiteja Hrvatska koji predviđa organiziranje susreta s predstavnicima različitih vidova umjetnosti za djecu i mlade, a u cilju prikupljanja i razmjene informacija i povezivanja različitih subjekata s umjetničke scene te prezentacije i promocije njihovog rada.

KLIKER je aktivni član europske mreže FRESH TRACKS EUROPE posvećene razvoju suvremenog plesa za mladu publiku te u suradnji s većim brojem međunarodnih organizacija priprema nove suradničke projekte. Nacionalnu platformu KLIKER podržala je i Zaklada Kultura Nova, a dio programa podržanih kroz rad KLIKERa uključeni su u projekt „Ruksak pun kulture“ kojeg provodi Ministarstvo kulture RH.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE