Naslovnica > PREDSTAVE > 5 do 12

5 do 12

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Makedonski koreograf s bazom u Dresdenu, prvi put na Splitskom ljetu.

Igor Kirov makedonski je koreograf i voditelj plesne komapnije The Kirov Dance Company školovan u domovini i Nizozemskoj, stacioniran u Dresdenu, a za svoje područje djelovanja navodi suvremeni i moderni ples, ali i neoklasični balet. Iz Makedonije stiže i drugi važni član autorskog tima, Kiril Džajkovski, poznat i po suradnji s makedonskim redateljem i čestim zagrebačkim gostom Aleksandrom Popovskim.

Službena najava kaže:

Život je kocka koja se okreće i kotrlja, a nakon što padne - sami odlučujemo hoćemo li prihvatiti taj ishod. Živjeti u vremenu gdje se kocke bacaju ili padaju točno u 5 do 12, a ponekad i u 5 poslije 12, znači da trebamo uvijek biti spremni na sve. Upravo tako je i ovaj put u ovom plesnom svijetu kocaka i boja. Taj svijet izmaštao je koreograf Igor Kirov kao zamišljeno savršenstvo 12 kocaka u 12 scena sa 12 plesača, no svjestan da svaki san o savršenstvu uvijek izmiče kao kula od karata te uvijek započinje nova igra '5 do 12'...

U životnoj igri, a katkad i igri života, izazvani smo različitim pokretačima i motivima. U plesnoj, pokrenuti smo ponajprije glazbom, u ovom slučaju pomno odabranom i strasno proživljenom glazbom Kirila Džajkovskog, kao ishodišnim koreografskim impulsom koji nas vodi u svijet kocaka ispunjenih bojama, prožetih energijom i otplesanih s ljubavlju.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter