Search
Close this search box.

5 do 12

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Makedonski koreograf s bazom u Dresdenu, prvi put na Splitskom ljetu.
autorski tim funkcija
Igor Kirovkoregoraf
Aleksandar Noshpalkostimograf
Matija Kovačscenograf
Petar Ivaniševićoblikovatelj tona
Srđan Barbarićoblikovatelj svjetla
Albina Rahmatullinabalet majstor
Gorenka Žižić Jagarasistentica produkcije
Kiril Džajkovskiskladatelj

Igor Kirov makedonski je koreograf i voditelj plesne komapnije The Kirov Dance Company školovan u domovini i Nizozemskoj, stacioniran u Dresdenu, a za svoje područje djelovanja navodi suvremeni i moderni ples, ali i neoklasični balet. Iz Makedonije stiže i drugi važni član autorskog tima, Kiril Džajkovski, poznat i po suradnji s makedonskim redateljem i čestim zagrebačkim gostom Aleksandrom Popovskim.

Službena najava kaže:

Život je kocka koja se okreće i kotrlja, a nakon što padne - sami odlučujemo hoćemo li prihvatiti taj ishod. Živjeti u vremenu gdje se kocke bacaju ili padaju točno u 5 do 12, a ponekad i u 5 poslije 12, znači da trebamo uvijek biti spremni na sve. Upravo tako je i ovaj put u ovom plesnom svijetu kocaka i boja. Taj svijet izmaštao je koreograf Igor Kirov kao zamišljeno savršenstvo 12 kocaka u 12 scena sa 12 plesača, no svjestan da svaki san o savršenstvu uvijek izmiče kao kula od karata te uvijek započinje nova igra '5 do 12'...

U životnoj igri, a katkad i igri života, izazvani smo različitim pokretačima i motivima. U plesnoj, pokrenuti smo ponajprije glazbom, u ovom slučaju pomno odabranom i strasno proživljenom glazbom Kirila Džajkovskog, kao ishodišnim koreografskim impulsom koji nas vodi u svijet kocaka ispunjenih bojama, prožetih energijom i otplesanih s ljubavlju.

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE