Naslovnica > VIJESTI > INFO > Osječka pozornica

Osječka pozornica

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku odlučilo je izdavati kazališne novine.
Share on facebook
Share on twitter

Osječka pozornica naziv je dvomjesečnika, za koji je na njegovu predstavljanju istaknuto da je sljednik niza osječkih kazališnih tiskovina, od prvih novina, nazvanih Kazališni list (izlazile od 1922. do 1934.), preko listova Osječka pozornica i Kazališne novine, do posljednjega, Kazalište, koji je od 1965. do 1981. godine uređivao Ljubomir Stanojević.

"Mnogi se vjerojatno pitaju zašto ponovno novine u vrijeme elektroničkih medija, računalne tehnologije i različitih drugih čuda suvremene tehnologije. Netko će reći da je to korak natrag, ali ja nikako ne mislim tako. Dapače, smatram da su Kazališne novine itekako potrebne, jednako kao što dugu tradiciju imaju i kazališni plakati, programske knjižice i drugo. Kazališne novine neće pisati samo o predstavama u HNK i onima koji ih rade, nego je zamišljeno da se, kao gosti urednici ili suradnici, javnosti kroz intervjue ili svoje tekstove obrate i dramaturzi, teatrolozi, kritičari i svi koji su vezani uz kazalište. Naravno, želja nam je da obuhvatimo i druge kazališne scene u Osijeku, ali i Slavoniji i Baranji", rekao je na predstavljanju novina intendant HNK Osijek, Božidar Šnajder.

Osječka pozornica izlazit će svaka dva mjeseca, i to posljednje subote u mjesecu, a naklada joj je 18.000 primjeraka. Osim uz Glas Slavonije, moći će se pronaći i pročitati u HNK te na još nekoliko osječkih lokacija.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE