Natječaj za kratku priču strave, vol. 2

Mala performerska scena i multidisciplinarni projekt Freaky Friday raspisuju novi natječaj za najbolju kratku priču strave.

  

Tri su godine prošle otkako je Mala performerska scena u zbirci  „Strašne priče“ objavila radove uvrnutih umova trinaestero autora, a najbolje i nagradila. Sada su, kako kažu, željni nove doze priča koje tjeraju strah u kosti!

Njihov poziv autorima glasi ovako:

Prizovite sve svoje mračne vizije i noćne more, jezive halucinacije i priče koje su vas držale budnima po čitavu noć, i napišite vlastitu kratku horor priču jer će možda baš ona ući među korice „Strašnih priča 2“! U skladu s tradicijom Freaky Fridayja, i ovu ćemo zbirku priča promovirati na petak trinaesti u studenome, dan kad slavimo sve što je neobično, drugačije, šokantno i – freaky!

Priče koje će slediti krv širokom čitateljstvu prvi će pročitati tročlani žiri. Želimir Periš, Mario Kovač i Ivan Kralj odabrat će najbolje, odnosno najstrašnije priče, koje će biti objavljene u zbirci kratkih priča „Strašne priče 2“. Tri priče bit će i novčano nagrađene (najbolja priča osvojit će 2.000 kuna, drugoplasirana 1.000 kuna, a trećeplasirana 500 kuna).

Na natječaju mogu sudjelovati svi autori koji pošalju kratku priču pisanu na hrvatskom jeziku i ne dužu od 9000 znakova (uključujući razmake). Prijavljena priča ne smije biti prethodno objavljena u bilo kojem obliku, te se autori obvezuju da ista neće biti objavljena do proglašenja rezultata natječaja. Priče koje su već sudjelovale na prethodnom natječaju za „Strašne priče“ ne mogu se prijaviti ponovno.

Svi autori čije priče budu prihvaćene za objavu po ovom natječaju činom sudjelovanja u istom obvezuju se ne objavljivati odabrane priče u bilo kojem obliku prije publiciranja same zbirke.

Priče se šalju u Word formatu, potpisane šifrom, na e-mail adresu centar@cirkus.hr. Ključ šifre s podacima autora treba poslati kao zaseban dokument.

Rok za slanje priča je 5. listopada 2015.

U potrazi za inspiracijom još uvijek možete naručiti primjerak prve zbirke „Strašnih priča“ putem e-maila na adresu centar@cirkus.hr. Cijena je 79 kuna, a dostava unutar Hrvatske besplatna!

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.