Naslovnica > VIJESTI > INFO > Umjetnici podržali blokadu

Umjetnici podržali blokadu

Na plenumu Akademije dramske umjetnosti izglasan je nastavak blokade, a realizaciji alternativnog nastavnog programa priključili su se i brojni etablirani domaći umjetnici: Goran Sergej Pristaš, Paolo Magelli, Anica Tomić, Jelena Kovačić, Franka Perković, Vilim Matula, Boris Bakal, Mario Kovač…
Share on facebook
Share on twitter

U sklopu programa alternativne nastave, drugog dana blokade nastave na Akademiji dramske umjetnosti radionicu za studente vodila je Sanja Iveković, dok su na tribini, uz studente i dekana Akademije, Enesa Midžića, sudjelovali i dr. sc. Tomislav Pletenac sa Odsjeka za etnologiju, Filozofskog fakulteta i urednica Teatra.hr, Nora Krstulović.

Potom je na plenumu izglasan nastavak blokade, kao i novi model alternativnog programa nastave, u sklopu kojeg će ugledni umjetnici, od kojih su neki i profesori na Akademiji, održavati radionice sa studentima, a čiji će cilj biti proizvodnja materijala za zajedničku intermedijalnu prezentaciju.

Program za 1. svibnja

10:00h
programski brainstrorming

11:00h
happening radionica
voditeljice: Anica Tomić & Jelena Kovačić

12:00h
projekcija & predavanje: Kazalište, protest, samoorganizacija
voditelj: Goran Sergej Pristaš

14:00h
tribina: Blokada, tko, kako, zašto i za koga

16:00h
radionica: scenski pokret & ples
voditelj: Mark Boldin

16:00h
radionica: Krizni štab
voditelj: Boris Bakal, Bacači sjenki

18:00h
plenum

20:00h
inventura
demonstracija intermedijalnog materijala proizvedenog tijekom danaPreciznije, u 10:00h održati će se programski brainstrorming, na koji studenti ADU pozivaju sve kolege umjetnike voljne sudjelovati u alternativnoj nastavi.

Vlastiti doprinos alternativnom nastavnom programu ponudio je i dekan Akademije dramske umjetnosti, Enes Midžić, i to u vidu predavanja usko vezanog za njegovu struku – tj. filmsko i  TV snimanje.

Plenumu su prisustvovale i predstavnice Studija dizajna, koje su osim podrške kolega s tog fakulteta, ponudile i suradnju u oblikovanju svih komunikacijskih sredstava blokade, a u vidu svojevrsnog 'dizajnerskog servisa', i to svakodnevno od 12 do 15h u prostorijama Studija dizajna u Frankopanskoj 12.

O daljnjem nastavku blokade glasovat će se na današnjem plenumu u 18:00h.

* * * autor fotografija: Dinko Rupčić

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE