Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Obrazovanje nije na prodaju

Obrazovanje nije na prodaju

Nakon što je plenum na ADU izglasao prekid blokade, nekolicina studenata svoju je podršku Inicijativi za besplatno obrazovanje odlučila pružiti reklamnim spotom 'Obrazovanje nije na prodaju'.
Share on facebook
Share on twitter

Studentska blokada na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, sveučilištima u Rijeci, Zadru i Puli, te na još nekim fakultetima, gdje studenti traže pravo na besplatno obrazovanje, ušla je u četvrti tjedan, a ADU, koja se bila pridružila blokadi, od 5. je svibnja ponovno počela redovno održavati nastavu.

No, i studenti i Akademijsko vijeće, barem na youtubeu, podržavaju zahtjev za besplatnim školovanjem, kojem su studenti ADU bili pridodali i zahtjev za općenitim restrukturiranjem sustava financiranja visokog školstva, pa je grupa studenata tako napravila i spot kojim promoviraju ciljeve Inicijative.

Spot je, iako to autori nigdje ne navode, kopija spotova iz američke predizborne kampanje, u kojoj se antireklamom 'Don't vote' pozivalo ljude da izađu na izbore, kao što se u spotu podrške Inicijativi vrte argumenti protivničke strane.

Autorski tim, u skladu s dosadašnjim medijskim istupima Inicijative, odlučio je ostati anoniman, no zato možemo pobrojati one koji se u spotu vide: Mia Biondić, Ivan Bošnjak, Petar Cvirn, Jadranka Đokić, Sven Jakir, Jan Kerekeš, Anastasija Jankovska, Ana Maras, Sreten Mokrović, Luka Petrušić, Zoran Pribičević, Nera Stipičević, Marija Škaričić, Nina Violić i Dinka Vuković. Riječ je o studentima Akademije ili njihovim nešto starijim kolegama,  koji su likom i djelom odlučili dati svoj glas akciji.

[youtube:www.youtube.com/watch?v=wdXm9CWofS0]
Obrazovanje nije na prodaju

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI