Poziv za izradu studije o razvoju publike

Cilj studije je identificirati uspješne pristupe i metode za razvoj publike, kao jednog od prioriteta programa Kreativna Europa, za europske kulturne organizacije. Poziv za izradu studije o razvoju publike odnosi se na aktivnosti koje služe kako bi se zadovoljile potrebe postojeće i potencijalne publike i koje pomažu u izgradnji odnosa između organizacija i njihove publike.

Razvoj publike obuhvaća široku paletu aktivnosti, a uspješni pristupi i metode mogu se značajno razlikovati za različite vrste i veličine kulturnih organizacija.

Pristupi i metode analizirane u studiji dijelit će se s kulturnim organizacijama diljem Europe i koristit će se kao temelj za kriterije za odabir budućih natječaja programa Kreativna Europa.
Cilj studije je poduprijeti voditelje ustanova u kulturi dokazima o nužnosti većeg okretanja publici unutar njihovih organizacija i struktura, kao i u odnosima s tijelima javnih vlasti,  pokroviteljima, sponzorima itd.

Sektor kulture daje ključan doprinos povećanju broja radnih mjesta i rasta u Europi, a također može pomoći oko izazova socijalne inkluzije, štiteći pri tom kulturnu raznolikost Europe.

Stavljanjem razvoja publike u središte djelovanja kulturnih organizacija pojačat će se doprinos kulture tim ciljevima.

Opširnije o projektu na stranicama programa Kreativna Europa.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.