Zoran i pas od porculana

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
HNK Rijeka donosi novu predstavu Talijanske drame, zabavnu komediju ‘Zoran i pas od porculana’.
autorski tim funkcija
Andrea Collavinoredatelj
Aram Kianautor teksta
Andrea Collavinodramaturg
Bruno Guastinioblikovatelj svjetla
Lili Švrljugainspicijent
Giuseppe Nicodemoasistent redatelja
Stefano Katunarscenograf
Manuela Paladin Šabanovićkostimograf

Komedija Zoran i pas od porculana inspirirana je likovima iz filma Zoran, moj nećak idiot (Zoran, il mio nipote sciemo) redatelja Mattea Oleotta iz 2013. Film je pobrao mnoge nagrade (nagrada publike na Filmskom festivalu u Veneciji, nagrada za najbolju režiju na Slovenija Film Festivalu i mnoge druge), a 2014. je otvorio Zagreb Film Festival.

Glavni lik u filmu svoje dane provodi u gostionici u malom pograničnom mjestu gdje se i osjećaji, opsesije, jezici i sudbine likova spajaju i presijecaju. No, iznenada otkriva da je ‘naslijedio’ posebnog nećaka koji će između boca terana i natjecanja u pikadu, promijeniti njegov život.

Predstava donosi iste likove, no drugačiju priču, a radnja se odvija u vremenu prije onog u filmu te istražuje početke filmske priče. Zoran je dječak od četrnaest godina, s velikim naočalama, sramežljiv i uvijek ljubazan. Živi u selu na granici između Slovenije i Italije sa svojom bakom koja je puna želje za osvetom prema muškarcu koji joj je prije više godina slučajno udario i usmrtio psa. Dječak će se svim silama potruditi izigrati bakine planove za osvetom, a priču će dodatno zakomplicirati emotivni odnosi među likovima, tajne i obznanjene ljubavi itd.

Komad otvara različite teme – probleme u komunikaciji, sukob među generacijama, sučeljavanje svijeta odraslih i tinejdžera. Ništa u predstavi nije onako kako se na prvi pogled čini, kažu sami autori.

Zoran i pas od porculana nastala je u talijansko-slovenskoj produkciji, u suradnji s Matteom Oleottom, u režiji Andrea Collavina, a tekst je napisao talijanski glumac Aram Kian.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE