Naslovnica > VIJESTI > INFO > HNK u vašem kvartu

HNK u vašem kvartu

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u subotu 16. svibnja pokreće akciju iz naslova kojom će šest tjedana uzastopno predstavljati program sljedeće sezone.
Share on facebook
Share on twitter

U šest zagrebačkih kvartova svake subote, u atraktivnom programu,  nastupit će  umjetnici Drame, Opere i Baleta. Akcija HNK u vašem kvartu ujedno je i uvod u Upis pretplate, koji ove godine počinje već 8. lipnja. Cjelodnevnim događanjem na trgu ispred kazališta 29. lipnja te tradicionalnom dodjelom nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja i Simfonijskim gipsy jazz koncertom svečano će biti završena ova sezona.

U sezoni 2015/16. zagrebački HNK fokusirat će se na literarne i teatarske susrete kao i one društvene, susrete klasičnog i suvremenog repertoara, kao i susrete teatra i Grada.

Kako kažu:

"Predstave koje ćemo ponuditi ocrtavaju te susrete i čine ih još uzbudljivijima. Zajedno, one bi u nekoj bližoj ili daljnoj sinhroniji trebale predstaviti  jedinstveni senzibilitet koji odgovara zahtjevima razlomljenih ili rascijepljenih priča, ali onih priča koje danas zajednički dijelimo i koje nam u konačnici određuju sudbinu. Ne zanima nas recikliranje jednom potrošenih modela i općeprihvaćenih ideja koje se vežu uz predodžbe o nacionalnom kazalištu. Držimo da svako nacionalno kazalište treba hrabro propitivati vrijeme i prostor u kojem nastaje te postavljati najveće umjetničke kriterije u izvedbi, bez ikakvog kompromisa. Stoga ćemo gledateljima predstaviti upravo one priče u kojima se uspijevaju prepoznati i pomoću kojih ovom vremenu barem mogu postaviti neka od bitnih pitanja, ako već ne mogu iznaći prave odgovore. Sezona je to u kojoj klasična ispisuju zajedničku priču sa suvremenim djelima i time se granice, i to ne samo kroz naraciju, između prošlosti i sadašnjosti brišu, a one teatarske nadamo se prelaze."

Stoga Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu poziva građane da se pridruže umjetnicima na događanjima u njihovim kvartovima, te da kupnjom pretplate za sezonu 2015./2016. po iznimno povoljnim cijenama postanu redovnom teatarskom publikom.

 

PROGRAM AKCIJE HNK U VAŠEM KVARTU

 

16.05. / 10 – 11 sati / ZAPRUĐE UŽIVO / Trg Ivana Meštrovića

23.05. / 12 – 14 sati / CENTAR / Trg Europe

30.05. / 12 – 14 sati / KVATRIĆ / Park Bartola Kašića

06.06. / 12 – 14 sati / ČRNOMEREC / Park dr. Franje Tuđmana

13.06. / 11 – 13 sati / DANI DUBRAVE / Dubrava 51 a

20.06. / 12 – 14 sati / VRBANI / Palinovečka ulica 40

29.06. / 17 – 19,30 sati / TRG MARŠALA TITA / SVEČANO ZATVARANJE SEZONE

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE