Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrade 8. Malog Marulića

Nagrade 8. Malog Marulića

8. festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić završen je dodijelom nagrada najboljim ostvarenjima u nekoliko kategorija.
Share on facebook
Share on twitter

Stručni žiri u sastavu Nenni Delmestre, Marko Leko, Damir Klemenić, Nina Gojić i Igor Tretinjak donio je ove odluke:
nagrada za najbolju predstavu u cjelini ide predstavi Deveta ovčica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, redateljice Ljudmile Fedorove koja je dobila još i nagrade za najbolju dramatizaciju i režiju.

Glumac Edi Čelić osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu također u Devetoj ovčici, a ova predstava o dječaku koji ne može zaspati i broji ovce, od kojih deveta stalno zapinje za ogradu, najviše se svidjela i dječjem žiriju.

Žiri u kome su se okupili učenici splitskih osnovnih škola Marino Kovačević, Marija Zec, Roko Antunović, Nikolina Topić i Karla Vidošević Ovčicu je proglasio najuspješnijom.

Tamara Kučinović nagrađena je za za tekst predstave Genijalni genije Kazališta lutaka Zadar, a Gulnaz Fatykhova za likovno oblikovanje ovog komada.

Splitska glumica Andrea Majica nagrađena je kao najbolja glumica za ulogu Marije u predstavi Darmarzemska Gradskog kazališta lutaka Split, autorice i redateljice Olje Lozice.

Osmi Mali Marulić trajao je od 13. do 16. travnja, a u četiri dana održalo se ukupno 18 programa u 3 splitska kazališta, dvije osnovne škole i knjižnici Marka Marulića.

Nastupilo je 6 kazališta s 7 predstava, održane su četiri slušaonice radio-igre za djecu u splitskim osnovnim školama, a studenti glume Umjetničke akademije u Splitu su čitali nagrađene tekstove Natječaja Mali Marulić.

Festivalske izvedbe pratilo je gotovo 2000 posjetitelja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE