Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Ludilo je u obitelji i u &TD-u

Ludilo je u obitelji i u &TD-u

Makedonski umjetnici pokrenuli su projekt kojim potiču obiteljsku suradnju u okviru izvedbenih umjetnosti, a priključiti se možete i vi.

Ludilo je u obitelji umjetnički je projekt i inicijativa makedonskih umjetnika Dragane Zarevske i Aleksandra Georgieva kojim žele potaknuti obiteljske suradnje u okviru izvedbenih umjetnosti. Koreograf i plesač Georgiev izveo je 2013. i 2014. samostalne suradničke performanse s majkom i ocem što je inspiriralo dvojac na novi projekt.

Tako će od 20. veljače Zarevska i Georgiev boraviti na rezidenciji u Teatru &TD na razvoju kazališnog dijela projekta u okviru kojeg predlažu jednostavan alat koji nadoknađuje nedostatak komunikacije između izvođača i ostatka obitelji te potiču svakog izvođača na suradnju s članovima svoje obitelji.

Kao što su ludilo i ljepota u nekim obiteljima nasljedni, tako je moguće da i nagon za scenskim izvođenjem bude nasljedan u obitelji, no također se lako može dogoditi da su samo jedan ili dva član obitelji uistinu i zainteresirani za izvođenje. Ostatak obitelji to možda ne razumije, izvedbene umjetnosti su im dosadne, previše intelektualne, udaljene, sterilne, mrtve, prelagane da bi bile pravi posao, lijepe, ali besmislene, preteške da bi se fizički realizirale…

Stoga pozivaju sve zainteresirane koji žele postati dijelom projekta da pošalju svoje obiteljske fotografije i pridruže se 27. veljače u 19 sati u polukružnoj dvorani Teatra &TD na  prezentaciji projekta i druženju.

Aleksandar Georgiev, koreograf i plesač, diplomirao je na Novom bugarskom univerzitetu u sklopu programa Plesnog teatra, a studij koreografije završio je na DOCH-u u Stockholmu. Od 2008. aktivno radi na istraživanju identiteta, a od 2014. glavni fokus njegova rada jesu obiteljski odnosi.

Dragana Zarevska je vizualna umjetnica s diplomom filmske režije (Novi bugarski univerzitet) i Medijskih studija u Skopju. Sudjelovala je u nizu umjetničkih projekata diljem Europe, od 2011. zajedno s Jasnom Dimitrovskom radi pod pseudonimom Ephemerki, a sklada i izvodi glazbu pod pseudonimom Telemama.

Više informacija saznajte na službenoj stranici projekta ili stranicama Studentskog centra.

Projekt je dio međunarodnog programa apap - Performing Europe koji se bavi unapređenjem izvedbenih umjetnosti, a podupire ga Europska komisija – Kultura 2007-2013.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE