Naslovnica > PREDSTAVE > U tom mailu piše…

U tom mailu piše…

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Komad prvi put izveden 2010. na Off-Broadwayu, koji spaja klasičnu komediju zabune s fenomenom internetske komunikacije.
autorski tim funkcija
Billy Van Zandtautor teksta
Jane Milmoreautor teksta
Tomislav Kuzmanovićprevoditelj
Dario Harjačekredatelj
Dario Harjačekscenograf
Frano Đurovićautor glazbe
Marita Ćopokostimograf
Zdravko Stolnikoblikovatelj svjetla

‘U tom mailu piše...’ drama je američkih autora Billyja Van Zandta i Jane Milmore koju je u produkciji Ludens teatra režirao Daro Harjaček.

Radi se o pitkoj i komercijalno uspješnoj komediji originalnog naslova ‘You’ve Got Hate Mail’ koja je u New Yorku premijerno izvedena 25. lipnja 2010. U Češkoj, Poljskoj i Sloveniji igra redovito, a od 2014. postoje produkcije i u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Hrvatskoj.

Jedan mail pogrešno upućen supruzi dovest će do situacije u kojoj će vanbračna afera postati viralni hit, a niz intriga koje će pokrenuti rješavat će se u virtualnoj stvarnosti. Virtualna stvarnost tako postaje kazališna stvarnost, a komunikacija među glumcima odvija se zapravo virtualno. Na sceni pet ljudi simultano, svaki u prostoru svog računala ili mobitela pokušava razmotati zapetljani čvor vlastite virtualne stvarnosti.

Dopisivanje s ljubavnicom koje je slučajno završilo u virtualnom sandučiću supruge stvorit će odnose među likovima i događaje kojih na sceni zapravo nema. Dramska struktura koju inače oblikuju scenske situacije, u slučaju predstave ‘U tom mailu piše...’ svodi se na niz prepričavanja i emotivnih reakcija glumaca na ono što sami sa sobom proživljavaju u virtualnom svijetu koji se nalazi pred njima.

Kazališna interpretacija virtualne stvarnosti čiji smo dio htjeli - ne htjeli, samo nas podsjeća koliko je ta stvarnost zapravo stvarna, koliko nam želje, potrebe i emocije podjednako funkcioniraju u oba svijeta i koliko smo odgovorni za alter ego koji smo sami stvorili, a sve to kroz banalnu priču o čovjeku koji je zabunom eksplicitnu seksualnu poruku namijenjenu ljubavnici poslao na mail adresu svoje supruge.

Redatelj Dario Harjaček potpisuje i scenografiju, kostimografkinja je Marita Ćopo, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik. U predstavi igraju Petra Dugandžić, Iskra Jirsak, Petar Ćiritović, Jelena Hadži-Manev i Sven Šestak.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE