Naslovnica > PREDSTAVE > U tom mailu piše…

U tom mailu piše…

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Komad prvi put izveden 2010. na Off-Broadwayu, koji spaja klasičnu komediju zabune s fenomenom internetske komunikacije.

‘U tom mailu piše...’ drama je američkih autora Billyja Van Zandta i Jane Milmore koju je u produkciji Ludens teatra režirao Daro Harjaček.

Radi se o pitkoj i komercijalno uspješnoj komediji originalnog naslova ‘You’ve Got Hate Mail’ koja je u New Yorku premijerno izvedena 25. lipnja 2010. U Češkoj, Poljskoj i Sloveniji igra redovito, a od 2014. postoje produkcije i u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Hrvatskoj.

Jedan mail pogrešno upućen supruzi dovest će do situacije u kojoj će vanbračna afera postati viralni hit, a niz intriga koje će pokrenuti rješavat će se u virtualnoj stvarnosti. Virtualna stvarnost tako postaje kazališna stvarnost, a komunikacija među glumcima odvija se zapravo virtualno. Na sceni pet ljudi simultano, svaki u prostoru svog računala ili mobitela pokušava razmotati zapetljani čvor vlastite virtualne stvarnosti.

Dopisivanje s ljubavnicom koje je slučajno završilo u virtualnom sandučiću supruge stvorit će odnose među likovima i događaje kojih na sceni zapravo nema. Dramska struktura koju inače oblikuju scenske situacije, u slučaju predstave ‘U tom mailu piše...’ svodi se na niz prepričavanja i emotivnih reakcija glumaca na ono što sami sa sobom proživljavaju u virtualnom svijetu koji se nalazi pred njima.

Kazališna interpretacija virtualne stvarnosti čiji smo dio htjeli - ne htjeli, samo nas podsjeća koliko je ta stvarnost zapravo stvarna, koliko nam želje, potrebe i emocije podjednako funkcioniraju u oba svijeta i koliko smo odgovorni za alter ego koji smo sami stvorili, a sve to kroz banalnu priču o čovjeku koji je zabunom eksplicitnu seksualnu poruku namijenjenu ljubavnici poslao na mail adresu svoje supruge.

Redatelj Dario Harjaček potpisuje i scenografiju, kostimografkinja je Marita Ćopo, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik. U predstavi igraju Petra Dugandžić, Iskra Jirsak, Petar Ćiritović, Jelena Hadži-Manev i Sven Šestak.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter