Naslovnica > VIJESTI > INFO > Oblikovanje izvedbe – ciklus istraživačkih radionica

Oblikovanje izvedbe – ciklus istraživačkih radionica

Udruga za scenske umjetnosti Prostor Plus otvorila je prijave za cikluse intenzivnih radionica za period od siječnja do svibnja 2015. godine.
Share on facebook
Share on twitter

Radionice su namijenjene onima koji žele aktivno i kreativno istraživati u polju izvedbenih umjetnosti, razumjeti segmente realizacije projekta (od ideje do realizacije), tematski  se  fokusirajući na različite aspekte pri oblikovanju izvedbe.

Program je besplatan no broj polaznika ograničen! Prednost imaju polaznici koji će pohađati sve radionice, no moguće je pohađanje i svake radionice zasebno.

Sve radionice se održavaju u prostorima Filodrammatice, Korzo 28/I kat u Rijeci.

Prijave se primaju na info@prostorplus.hr do 28. siječnja 2015. godine, te moraju sadržavati kontakt i kratko motivacijsko pismo.

Udruga za scenske umjetnosti Prostor Plus od 2002. godine djeluje u cilju promicanja, razvoja i unaprijeđenja izvedbene umjetnosti kroz organiziranje predstava, performansa i drugih oblika javnog predstavljanja stvaralaštva, edukacije mladih kroz redovne i intenzivne radionice, predavanja, video projekcije, pravo na korištenje biblioteke, rezidencije umjetnika, organiziranje različitih tribina, javnih rasprava vezanih za područje izvedbenih umjetnosti i neformalne edukacije u području kulture.

31.1. / 1.2. – 10:00-18:00 Davor Mišković: Od ideje do javnosti

Za ovu radionicu potrebno je iskustvo u pisanju i/ili razvijanju projekata/programa.

Radionica se bavi razvojem ideja o programima, prostorima, klubovima, galerijama, teatrima, radionicama, itd. Kroz radionicu će se pokazati kako se ideje mogu razvijati u različitim smjerovima gdje imaju potpuno drukčije učinke. Cilj je pomoći polaznicima da svoje ideje primjene na konkretne lokacije u kojima djeluju i u kojima žele djelovati. Pri tome će u obzir uzeti različite političke i socijalne situacije koje čine kontekst u kojem djeluju ili će djelovati. Radionica prati logiku projektnog ciklusa, no kreće od ideja, a ne od potreba, jer praksa pokazuje da u području kulture i umjetnosti ideje jesu ključni impuls djelovanja. Ideje u području kulture odnose se uvijek na ideju da se nešto učini u određenoj zajednici. To je upravo i ključna tema radionice – definiranje zajednice (za koga se projekt radi) i izražavanje ideje (što se želi učiniti). Povezivanje ideje i zajednice odvija se kroz različite mehanizme, a struktura tog odnosa izražena je u logičkoj matrici, koja predstavlja podlogu za cijelu radionicu. Polaznike se pri tome potiče da razviju neočekivana rješenja.

7. / 8.2. – 10:00-18:00 Žak Valenta: My body full of ideas

14. / 15.2. – 10:00-18:00 Irena Mikec: Improvizacija kao dimenzija razvijanja plesne tehnike

20. / 21. / 22. / 23.3. – 10:00-18:00 Selma Banich: DIY: The Riots of Spring

27. / 28. / 29.3. – 10:00-18:00 N. Marković / A. Mirčev: Javni prostor (javna sfera) kao Simptom

11. / 12.4. – 10:00-18:00 Sandra Banić Naumovski: Maštanje o koreografiji

18. / 19.4. – 10:00 – 18:00 Alan Vukelić: Oblikovanje svjetla

8. / 9.5. – 10:00-18:00 David Belas: Prostor kao dramaturški element

Program je realiziran je kroz programsku platformu Prostora Plus uz potporu Zaklade Kultura nova.

Kroz projekt A2Create realiziran je dio edukacijskog programa, koji je podržan od  Europske komisije, Lifelong Learning Programme.

Prostorima FIlodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI