Search
Close this search box.

Poziv plesačima na rezidencijalni program u Molekuli

U sklopu programa AIR (Artists in Residence) u Rijeci, radionice vodi korografkinja i redateljica Sally Marie.

Prostor Plus poziva plesače/ice, izvođače/ice na participaciju/praćenje procesa stvaranja plesne kompanije Sweetshop Revolution na projektu 'Tree' i upoznavanje s metodologijom rada korografkinje i redateljice Sally Marie, koja u Rijeci boravi u sklopu programa AIR (Artists in Residence). Participatori će imati mogućnost sudjelovanja na jutarnjim treninzima, te pratiti istraživački proces u trajanju od 1. do 22. kolovoza u studiju Molekule. Rok za prijave je do 23. srpnja 2012.

Prijave trebaju sadržavati motivacijsko pismo i životopis, a biti poslane na prostorplus@gmail.com.

Sally Marie završila je Central School of Ballet u Londonu. Njezin dosadašnji rad uključuje suradnju s Jasmin Vardimon, Protein Dance, Duckie at The Barbican, Deja Donne u Italiji, Sean Tuan John, Rajni Shah, Lulu’s Living Room, Frauke Requardt i h2dance. Trenutno sudjeluje u istraživačkom procesu s Ridiculussmuss u Nacionalnom kazalištu u Londonu.

Kao koreograf i redatelj stvara prvi grupni rad Dulce et Decorum koji je izvođen dvije godine za redom na Spring Loaded, te je utjecao na formiranje kompanije Sweetshop Revolution, koja trenutno radi na projektu 'Tree'.

Neke od nagrađivanih koreografija su The Extra izveden u The Linbury Studio Theatre, Royal Opera House; Nerve for Prestige Theatre Company i Graeae’s musical Reasons to be Cheerful u Theatre Royal Stratford East.

Dva puta je bila nagrađana nagradom Dance Europe kao plesač godine, te je tri puta bila nominirana za National Dance Awards u kategoriji najbolje izvođačice.

Tree (Stablo )

Četiri čovjeka vode nas izvan grada, dublje, u šumu nas samih i naših uvjerenja, u potragu za divljinom.

Stablo je mjesto odgovora plesno/kazališnog rada četvorice muškaraca koji su u potrazi za povezivanjem s prirodom. Započinje kao obilazak publike kroz imaginarnu šumu. Odvija se u prostorima drugačijim od samog kazališta, kao što je predvorje ili studio, a zatim putuje u i na i kroz prostor kazališta. (Ima nešto čudno poučno i istinski smiješno u nevidljivom stablu  tise objašnjenom u detalje.) Predstava tada premješta publiku oko pozornice te završava, konačno, u proscenijumu.

Stablo je dio informativan razgovor, dio komedija, dio obilazak nevidljive šume. Istražuje anesteziran odnos prema prirodi kroz pokret, orginalnim rezultatom i novim zabavnim načinom uvođenja publike u izvedbu.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE