Login za korisnike

Bojim se da se sada poznajemo (Gavella)

Njemačko-hrvatska koprodukcija prema novom tekstu Ivora Martinića priča je o propaloj ljubavi…

***

Predstava je nastala u koprodukciji GDK Gavella i Theatre und Orchester Heidelberg, a pod okriljem organizacije Europian Theatre Convention i njihovog projekta Art of Aging.

Kazališta su suradnju započela prije dvije godine, a ista je uključivala je razmjenu umjetnika, radionice, rezidencije i mnoge druge oblike suradnje.Na jednoj od radionica, na kojoj su sudjelovali umjetnici iz oba grada, došlo je do teme kojom će se baviti. 'Bio je to pokušaj da se izrazimo u jeziku i ljudske potrebe da se upišemo u povijest te našeg straha da bez povijesti ne postojimo', objašnjavaju sudionici projekta.

Koprodukcija podrazumjeva i usporedni nastanak hrvatske i njemačke verzije projekta, u izvedbi hrvatskog i njemačkog ansambla.

Službena njava kaže kako predstava "u središte svoje radnje postavlja prekid ljubavnog odnosa, kako bi govorila o novoj generaciji koja teško pronalazi razloge pobune. Prošlost jednom zaljubljenih promatrana je iz sadašnjosti, s ciljem da se dođe do razloga zašto se dogodio upravo takav kraj i je li se mogao spriječiti."

Tekst Ivora Martinića postavlja pitanja poput "Od čega se sastoji naša osobna povijest? Kako formiramo prošlost? Kakve to posljedice ima za naš identitet?", na koja će protagonist predstave pokušati odgovoriti okupljajući oko sebe grupu ljudi i protestirajući protiv svega što donosi budućnost...

autorski tim
Dominique Schnizerredatelj
Christin Treunertscenograf
Arno Vinkovićasistent redatelja
Ivor Martinićautor teksta
Andrea Gladšaptač
Ana Dulčićinspicijent
Đurđa Škavićjezični savjetnik
Zdravko Stolnikoblikovatelj svjetla

izvođači
Filip Križan
Irena Tereza Prpić
Ivana Bolanča
Natalija Đorđević

Odgovori