Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > 2. Noćni Lab &TD

2. Noćni Lab &TD

Projekt zamišljen 'kao mjesto istraživanja, susreta, povratne informacije, spontanosti, prilike za dobar početak novog projekta ili razvoj vlastitog giga', drugo izdanje predstavlja 8. travnja s početkom u 20h u dvorani SEK u Teatru &TD
Share on facebook
Share on twitter

Noćni Lab, nova inicijativa Kulture promjene SC-a i istraživačko-edukativnog programa Teatra &TD, započeta u studenom prošle godine, predstavlja svoje drugo izdanje, odnosno projekte koji su prošli 2. Labov natječaj.

Projekt zamišljen 'kao mjesto istraživanja, susreta, povratne informacije, spontanosti, prilike za dobar početak novog projekta ili razvoj vlastitog giga', drugo izdanje predstavlja 8. travnja s početkom u 20h u dvorani SEK u Teatru &TD, nakon čega, a sve do 00,30 sati u crnoj &TD-a slijedi After Noćni Lab Itakodalje s Radiom SC.

Na programu su zametci izvedbenih projekata koji će se prezentirati u samo 3-10 minuta, s 3 reflektora i 1 izvorom zvuka, a video prijenos cijele večeri moći ćete putem Kulturne TV SC-a pratiti na sczg.hr/stream.


Program je kako slijedi:

1. IMPROSVJETLJENJA: Eine Grosse Nachtmusic

...improvizacija na licu mjesta: gitare, gramofoni, efekti, šuškalice, cvrckalice, cinculice....

Improsvjetljenja je radionica proizašla iz dugogodišnjeg projekta impromondays iliti improponedjeljci kao neka vrsta logičnog nastavka. Naime, zagrebački guru eksperimentalnog i impro zvuka Pajo svake srijede organizira radionicu muzičke improvizacije gdje se na licu mjesta stvaraju eksperimentalna glazbena dijela bez ikakvih ograničenja i granica koristeći se apsolutno svime što može proizvesti zvuk. Kao produkt radionice Improsvjetljenja specijalno za noćni lab nastupit će kao trio sa temom Eine Grosse Nachtmusic. Sviraju: Pajo, Miro, Nenad.

2. ZVUK SJENE: IZA ZVUKA ŠALJIVIH SJENA (aka. analogni Vj-ing)

Tijelo...zvuk...boja...sjena... Logirani izvorom svjetlosti - grafoskopom, spojeni zajedničkom vizijom, stvaraju novi svijet.

Audio-vizualni projekt, zamišljen kao suradnja i spoj dvije umjetnosti: glazbene i kazališno sjenske. Ispreplitanjem boja, svjetlosti i sjena, te objekata i pokreta, uz glazbenu kulisu, stvaratelji ovog kreativnog svijeta kroz igru pokušavaju dočarati novi svijet beskrajnih mogućnosti. Tvorci: Petra Pokrovac, Mišo Kamber, Tomislav Deverić, Nikolina Alviž (dj Indra).

3. KUĆNI TEATAR ŠKRIPZIKL: STOL DRAGE BORIĆA I

'Stol Drage Borića' imenuje pantomimsku epizodu u kojoj junaci susreću lažnog grofa nadomak savršene krađe u noćnom klubu, no igrom okolnosti plan mu biva poremećen jednim lakovjernim gospodinom i naizgled običnim stolom. Ubrzo se ispostavlja da ova priča nije nimalo obična.

Glazbena pratnja uživo: Etuiiowie (Bojan - klavir, Brle - bubnjevi)

4. POSITIVE FORCE: MONOCHROME

Režija: Antonia Kuzmanić, Jakov Labrović

Izvođači: Antonia Kuzmanić, Jakov Labrović

Autor glazbe: Davor Gazde

Tehničar (svjetlo-zvuk): Tonči Ostojić

Cirkuski show „Monochrome" nova je produkcija prvih hrvatskih profesionalnih cirkuskih akrobata okupljenih u skupini Positive Force...

Nakon angažmana u cirkusu, variete-u, na festivalima i street showovima u Europi dolazimo pred zagrebačku publiku na još jednu premijeru... Premijeru i završnu provjeru pred ponovni 'boravak' u Europi... U petominutnoj kombinaciji cirkuske akrobatike, joge i break dance-a u &TD-u vidjet ćete hrvatske predstavnike na ovogodišnjim cirkuskim, europskim natjecanjima...

5. VANJA ZAIMOVIĆ / IRENA BOĆKAI: INTERLUDIJ II

Vanja Zaimović i Irena Boćkai željele bi se predstaviti novim performansom Interludij II, koji je svojevrsni nastavak performansa Interludij s kojim su nastupile na prošlom Noćnom labu.

Zatvorite oči mrtvacima. Da ne bi nekoga posramili.

Nebo se prelijeva

Dok strojnice zavijaju

Neshvaćene vizije i čiste ruke heroja

Nesavršene imitacije MORAJU UMRIJETI!!!

6. KATE MARUŠIĆ / NIKOLINA MAJDAK: MUKE CRVENOGA NOSA

7. JADRAN GRUBIŠIĆ: „PTICA" - priča o usamljenosti i slobodi

Ova priča nastala je na osnovi diplomskog rada iz glume na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku pod mentorskim vodstvom Željka Vukmirice i dramaturginje Marijane Fumić.

„Ptica" je priča o čovjeku čiji jednolični, ustaljeni, život mijenja ptica kada mu jednog dana uleti kroz prozor. Njihov odnos postaje prijateljski, ljubavni i bračni.

Kada je život prazan, doleti ptica. Kada je život siv, doleti ptica. Kada je najsretniji životni trenutak, doleti ptica. Vidim li je tada?

8. KIWI REQUIEM: ŽIRAFA NATAŠTE

Kiwi Requiem je heterogena i vesela skupina mladih ljudi povezanih snom o realizaciji vlastite avangardne prog-rock opere. Nastojanje postizanja osobitog izričaja s inzistiranjem na inovaciji, raznolikosti, podređenosti konceptu i grotesknoj fabuli bit će predstavljeno najnovijim materijalom koji nije epizoda iz rock opere u nastanku. Naime, za Noćni lab pripremili su eksperimentalnu skladbu temeljenu na autorovom poetskom predlošku kojom će bend, izvanredno u akustičnom sastavu, ispričati metaforičnu priču o sankcioniranoj žirafi. Eksperimentalna komponenta kompozicije nije preispitivanje tonskog sustava niti osnova harmonije, nego upravo suočavanje s determinizmom, realnošću, inercijom, manifestacijom kolektivne perzistentosti, ali svježim, novim i uzbudljivim sredstvima. Članovi benda su: Tara Beata Racz, Jelena Kutle, Vlatka Basioli, Zrinka Mihalić, Vinko Šego, Ivan Zovak, Goran Zovak, Boris Matešin i Gordan Kreković (autor skladbe).

9. RUŽICA TOMIĆ / ANA SURYAWANSHI MILOŠEVIĆ: "ROMANO THEM" (ROMSKI ŽIVOT)

Ružica Tomić ( Udruga SPOT) i Ana Suryawanshi Milošević autorice su predstave "Romano Them" (Romski život) koju će u kratkoj priči predstaviti na 2. Noćnom Labu 8.04. 2009. Integralna verzija predstave sadržavala bi pet dijelova od kojih bi svaki imao vlastitu fabulu s regionalnim obilježjem, ispričanu kroz jedan od karakternih plesova, a u fuziji sa suvremenim plesom.
Glazba i kostimi su stilizirani.
Ana i Ružica su realizirale i samostalne projekte (Večer orijentalnih plesova 1 i 2, Femme fata) te nastupale na mnogobrojnim kulturnium manifestacijama.
Obje profesionalno podučavaju različite karakterne plesove.

10. MARIN NEKIĆ: TECHNIC COLOR
11. DRUŠTVO SOVA: ALF & NICO GO 4D

Društvo 'Sova' predstavlja istraživačko-performativni rad:
'Alf & Nico go 4D'

(bez droga.. a kad stignu..)

izvedbeni koncept: dijalog dvoje članova društva 'Sova' unutar discipline percepcije 4. dimenzije (moguće i šire)

umjetnička praksa: improv

sadržaj: alf (neven zakošek) i nico (snježana galoić) nastoje izaći van okvira trodimenzionalne percepcije kako bi postigli osjećaj mira, sreće i harmonije sa prisutnima

12. BEAT BUSTERS PROJEKT: BEATBUSTING PERFORMANCE

Beatbusting performance je dio Beat Busters projekta koji označava izvlačenje ritma iz svega što nas okružuje. Predmete koje poznajete po svakodnevnoj funkcionalnosti upoznat ćete na sasvim novi način i uvidjeti da je ritam svuda oko nas. Sve riječi su suvišne.. Pogledajte o čemu se radi:

[youtube:http://www.youtube.com/user/beatbusters01]

Beatbusting performeri: Konrad Lovrenčić, Valent Samardžija, Janko Novoselić i Hrvoje Nikšić

13. KUĆNI TEATAR ŠKRIPZIKL: STOL DRAGE BORIĆA II

Što se dogodi kad jedan stol odluči pokazati svoj karakter.


Noćni Lab Teatra &TD novopokrenuti je projekt Kulture promjene SC-a i istraživačko-edukativnog programa Teatra &TD kojim se žele stvoriti uvjeti za novi oblik prezentacije izvedbeno-umjetničkih projekata, a koji bi prije svega koristili izvedbene moduse u svom operativnom sustavu te bili transparentni, otvoreni i javni.

Naime, upravo ovakav tip izvedbe ideje projekta pred publikom, u zadanoj formi koja je jednaka za sve sudionike, ima kapaciteta pružiti autorima možda najvažnije svojstvo tijekom njihovog rada na pojedinom projektu: feedback, reakciju, ocjenu, spontani smijeh, improvizirani kašalj, glasnu kritiku, neskriveno oduševljenje... kao i naravno okupiti i umrežiti na jednom mjestu sve mlade kazališne entuzijaste i praktičare koji često s nedostatkom prostora nemaju ni uvjete za izvedbu pred publikom, mogućim produkcijskim dobrotvorima i potencijalnim suradnicima.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE