Naslovnica > VIJESTI > PLES > Evo tko preuzima ZPA

Evo tko preuzima ZPA

Snježana Abramović Milković odlučila je ne čekati do zadnjeg trenutka zakonskog roka, pa su novi čelni ljudi ZPA već imenovani.
Share on facebook
Share on twitter

Iako njezino ime još uvijek stoji na web stranicama Zagrebačkog plesnog ansambl, Snježana Abramović Milković više nije osoba odgovorna za njegovo funkcioniranje niti umjetničko vodstvo. Anticipirajući, valjda, ishod natječaja u ZKM, u organizacijsku strukturu ZPA uvedena je pozicija Umjetničkog vijeća koji će ubuduće voditi kompaniju, dok će njom upravljati za njezino poslovanje odgovarati - Petra Glad.

Ta tridesetogodišnja producentica završila je pripadajući studij na Odsjeku Produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti zagrebačke ADU. U dosadašnjem radu realizirala je više samostalnih produkcija, producirala nekoliko kratkih igranih filmova, sudjelovala u radu nekoliko filmskih i kazališnih festivala, te u kazališnoj sezoni 2008/2009 radila kao operativni producent u Teatru &TD.

Sa ZPA surađuje od 2007. godine, prvokao asistent izvršnog producenta Festivala plesa i neverbalnog kazališta, a od 2011. preuzima posao glavnog producenta ansambla te spomenutog Festivala  i projekta Mediteranski plesni centar Svetvinčenat.

Iako je 2012. godine preuzela i vođenje kazališne družine KUFER, Petra Glad će u idućem razdoblju formalno voditi i ZPA.

Za umjetnički dio posla zaduženo je pak već spomenuto Umjetničko vijeće koje čine članovi ansmabla, plesači i koreografi koji imaju i vlastite autorske karijere - Ognjen Vučinić, Martina Nevistić i Aleksandra Mišić.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI