Search
Close this search box.

Javni poziv za umjetničke rezidencije 2021. u Mediteranskom plesnom centru

Poziv za sve profesionalne plesne umjetnike/ce za prijavu na rezidencijalni boravak u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu u 2021. godini.

Poziv prenosimo u cijelosti.

***

Suvremeni ples i pokret su vaša preokupacija? Možda neki drugi vid neverbalnog kazališta? Nakon ove neobično izazovne i naporne godine koju smo ispratili, želite napokon otvoriti prostor za razvoj i istraživanje nekog novog projekta ili predstave? Prostor i mjesto za rad su nešto što bi vam u ovom trenutku jako dobro došlo za nastavak procesa? Ove godine želite ostvariti nešto što ste uslijed aktualne situacije zbog objektivnih razloga morali potisnuti? Ako su odgovori potvrdni, pozivamo vas da se prijavite na rezidencijalni boravak u Mediteranskom plesnom centru.

Mediteranski plesni centar funkcionira kao platforma za istraživanje plesa i pokreta - nudeći prostor i resurse za kreiranje i razvoj različitih formi izvedbenih umjetnosti, već godinama ugošćuje brojne umjetnike u različitim fazama istraživanja i kreiranja vlastitih projekata. Smješten u pitoresknom istarskom gradiću Svetvinčenat, MPC nudi i inspirativno okruženje, mir i izolaciju s ciljem osiguravanja procesnog rada bez distrakcija.

ŠTO OSIGURAVA MPC?
– boravak umjetnika ili grupe umjetnika u Svetvinčentu između travnja i prosinca 2021. u pojedinačnom trajanju između 7 i 10 dana (ukoliko vam je za potrebe realizacije / istraživanja projekta nužan dulji boravak, molimo da to obrazložite u prijavi!)
– korištenje prostora dvorane MPC-a za umjetničko istraživanje i rad (veličina dvorane je 10×20 metara, posjeduje radna svjetla, osnovni audio razglas te plesni pod 10x14metara)
– smještaj u Mediteranskom plesnom centru, u spavaonici otvorenog tipa (5 kreveta, nalaze se na galeriji iznad same dvorane). Na raspolaganju su garderoba, skladište, kuhinja, prostor za odmor te sanitarne prostorije s perilicom rublja
– pokrivene troškove prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije

ŠTO SE OČEKUJE OD UMJETNIKA NA REZIDENCIJI?
– pokrivanje troškova prijevoza do Svetvinčenta i natrag
– javnu prezentaciju rada i/ili radionicu za amatere ili profesionalce (Prijedlozi ostalih aktivnosti, poput okruglih stolova, radionica i diskusija, su dobrodošli.)

KAKO SE PRIJAVITI?
Proces prijave uključuje osnovne informacije o prijavitelju, dosadašnjem radu, novom projektu te dokumente kojima se te informacije potkrepljuju. PRIJAVA se nalazi OVDJE. Rok za prijave je 20. veljače u 23:59 sati. Prijavnica se ispunjava na hrvatskom ili engleskom jeziku. U slučaju dodatnih pitanja kontaktirajte nas putem zagrebdancecompany@gmail.com najkasnije do 10. veljače.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE