Vidljivo Nevidljivo

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstava Vidljivo Nevidljivo nastaje u suradnji članova Zagrebačkog plesnog ansambla i mladih domaćih umjetnika sa španjolskom umjetnicom Dolmom Jover Agullo.
autorski tim funkcija
Dolma Jover Agullokoreograf
Ana Fucijaškostimograf
Jelena Jankovićfotograf
Miroslav Manojlovićoblikovatelj zvuka

Započeta na temeljima istraživačkog rada koreografkinje Transkulturalno tijelo, predstava govori o jedinstvenosti umjetnika, naglašavajući važnost njegove subjektivnosti i percepcije, razmišljanja i djelovanja na temelju poznavanja vlastitog tijela. Vidljivo nevidljivo prikazuje preobrazbu koja nastaje procesom istraživanja i način na koji umjetnici mogu promijeniti svoje referentne okvire kritičkim promišljanjem vlastitih pretpostavki i vjerovanja, i svjesnim stvaranjem i provedbom planova “novih načina” definiranja svojih svjetova kroz nova razlikovanja onoga što nešto jest i što nije.

Dolma Jover Agullo je plesna pedagoginja, koreografkinja, plesačica te istraživačica.Završila je plesnu školu Maria Carbonell te studij koreografije na konzervatoriju “Superior de Danza“ u Valenciji, a zatim Anton Bruckner fakultet u Linzu. Obrazovala se i na radionicima pod vodstvom istaknutih umjetnika kao što su David Zambrano, Martin Sonderkamp, Kazuko Hibarayashi, Ohad Naharin, Joe Alegado, Iñaki Azpillaga, Rasmus Olme, Thi-Mai N´Guyen, Hofesh Schecter i drugi. Svoju plesnu karijeru oplemenila je radom u različitim kompanijama kao što su Ananda Dansa, Proyecto Titoyaya, Mou Dansa, Maria Carbonell, CODA, Latanz Company, Cia.Off.Verticality, Musik Theatre Linz, a sa svojim radovima gostovala je u mnogim europskim gradovima. Već nekoliko godina asistira pedagozima i koreografima na Anton Bruckner Privatuniversität u Austriji, te radi kao gost istraživač i asistent koreogafa u kompaniji Otra Danza u Španjolskoj.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE