Naslovnica > PREDSTAVE > Vidljivo Nevidljivo

Vidljivo Nevidljivo

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstava Vidljivo Nevidljivo nastaje u suradnji članova Zagrebačkog plesnog ansambla i mladih domaćih umjetnika sa španjolskom umjetnicom Dolmom Jover Agullo.

Započeta na temeljima istraživačkog rada koreografkinje Transkulturalno tijelo, predstava govori o jedinstvenosti umjetnika, naglašavajući važnost njegove subjektivnosti i percepcije, razmišljanja i djelovanja na temelju poznavanja vlastitog tijela. Vidljivo nevidljivo prikazuje preobrazbu koja nastaje procesom istraživanja i način na koji umjetnici mogu promijeniti svoje referentne okvire kritičkim promišljanjem vlastitih pretpostavki i vjerovanja, i svjesnim stvaranjem i provedbom planova “novih načina” definiranja svojih svjetova kroz nova razlikovanja onoga što nešto jest i što nije.

Dolma Jover Agullo je plesna pedagoginja, koreografkinja, plesačica te istraživačica.Završila je plesnu školu Maria Carbonell te studij koreografije na konzervatoriju “Superior de Danza“ u Valenciji, a zatim Anton Bruckner fakultet u Linzu. Obrazovala se i na radionicima pod vodstvom istaknutih umjetnika kao što su David Zambrano, Martin Sonderkamp, Kazuko Hibarayashi, Ohad Naharin, Joe Alegado, Iñaki Azpillaga, Rasmus Olme, Thi-Mai N´Guyen, Hofesh Schecter i drugi. Svoju plesnu karijeru oplemenila je radom u različitim kompanijama kao što su Ananda Dansa, Proyecto Titoyaya, Mou Dansa, Maria Carbonell, CODA, Latanz Company, Cia.Off.Verticality, Musik Theatre Linz, a sa svojim radovima gostovala je u mnogim europskim gradovima. Već nekoliko godina asistira pedagozima i koreografima na Anton Bruckner Privatuniversität u Austriji, te radi kao gost istraživač i asistent koreogafa u kompaniji Otra Danza u Španjolskoj.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter