Natječaj za prijevode drama

Portal Drame.hr objavljuje svoj drugi natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike.

  

Natječaj je otvoren do 25.11.2014, a u selekciju ulaze isključivo tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka. Žiri će izabrati jednu do dvije drame (ovisno o broju stranica i financijskim mogućnostima) koje će se prevesti na strane jezike po izboru autora, u dogovoru s uredništvom portala.

O pobjedniku natječaja odlučivat će tročlani žiri u sastavu: Jasna Žmak, dramaturginja; Marina Petković, kazališna redateljica te Lana Šarić, dramatičarka i urednica portala.

Sudjelovanje na natječaju podrazumijeva objavu prijavljenih drama na portalu, kao i prijevoda drama koje budu izabrane za prevođenje. Prijevodi će u skladu s mogućnostima uredništva biti promovirani u inozemstvu među relevantnim organizacijama.

Ako se radi o drami koja iz nekih razloga još ne smije biti objavljena (različiti natječaji koji kao uvjet imaju neobjavljivanje, postavljanje u kazalištu i slično), potrebno je u prijavnici naznačiti i željeni datum objave, koji ne smije biti kasnije od svibnja 2015. godine.

Kontakt: drame@drame.hr

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.