Čudo u Poskokovoj Dragi (HNK Split)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Četiri godine nakon Kerempuha, za romanom Ante Tomića poseže i HNK Split. Umjesto Krešimira Dolenčića režira Mario Kovač.
autorski tim funkcija
Sonja Dvornikinspicijent
Matija Šantićscenograf
Tomislav Babićskladatelj
Ante Tomićautor predloška
Zoran Mihanovićoblikovatelj svjetla
Željka Udovičić Pleštinaautor dramatizacije
Hana Leticakostimograf
Jasen Bokodramaturg
Anita Runjić Stoilovajezični savjetnik

Originalnosti repertoarnih poteza hrvatskog glumišta nikad kraja. Četiri godine nakon što je roman Ante Tomića za Kerempuh Željke Udovičić, a režirao Krešimir Dolenčić, za identičnim je tekstom u identičnoj dramatizaciji odlučio posegnuti i HNK Split.

Za manje upućene -  Tomićev roman smješten je u zabit Dalmatinske Zagore, gdje pratimo život Joze Poskoka i njegove četvorice sinova, Krešimira, Branimira, Zvonimira i Domagoja, kojima nedostaje ‘ženska ruka’ u kući. Žensku ruku Krešimir nalazi u Lovorki, koju je prije petnaest godina pod sumnjivim okolnostima upoznao u jednom splitskom kafiću. Njihov se ljubavni susret odvio samo jednom, no dovoljno ga se dojmio da Krešimir Lovorku zapamti i u spektakularnom stilu otme pred oltarom usred neželjene udaje, otimajući je predstavivši se kao njegova ekscelencija apostolski nuncij monsinjor Giuliano Salvatore.

Otud sve kreće nizbrdo, ili bolje reći uzbrdo prema Smiljevu, jer Krešmir je Lovorku preoteo načelniku Županijske uprave Goranu Kapulici, koji naravno ima na raspolaganju policijsku silu, odvjetnike i sl.

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE