Search
Close this search box.

Javni poziv za sudjelovanje u programu Plesna mreža Hrvatske za 2015.

Udruga plesnih umjetnika Hrvatske (UPUH) raspisala je Javni poziv za sudjelovanje u programu Plesna mreža Hrvatske za 2015. godinu.

Javni poziv UPUH-a upućen je svim plesnim subjektima na području Republike Hrvatske da pridonesu bitnoj strukturalnoj promjeni i daljnjem razvoju  plesne umjetnosti u Hrvatskoj.

Projekt Plesna mreža Hrvatske (PMH) odvija se u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske i dio je opće strategije razvoja i distribucije plesne umjetnosti na nacionalnoj razini koja će se realizirati integracijom ponajboljih predstava suvremenoga plesa i pokreta u programe hrvatskih nacionalnih kazališta, nacionalnih festivala i drugih institucija i organizacija koje se bave izvedbenom djelatnošću. Ministarstvo kulture podupire projekt Plesna mreža Hrvatske i nositelja projekta, Udrugu plesnih umjetnika Hrvatske kako bi pomoglo kontinuiranoj javnoj prezentaciji plesa u Hrvatskoj i postprodukcijskim uvjetima na plesnoj sceni te omogućilo pravo javnosti, konkurentnost i kontinuirani razvoj plesne umjetnosti.

Pravo prijave na Javni poziv za sudjelovanje u programu Plesna mreža Hrvatske za 2015. godinu imaju umjetničke organizacije, udruge, ustanove u kulturi i samostalni umjetnici te fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi u području suvremenoga plesa i pokreta.

Tekst poziva prenosimo u cijelosti.

***

JAVNI   POZIVza  sudjelovanje u programu Plesna mreža Hrvatske za 2015. g.

1.     Što je Plesna mreža Hrvatske?

Plesna mreža Hrvatske (PMH) je projekt koji je dio opće strategije razvoja i distribucije plesne umjetnosti na nacionalnoj razini koja će se realizirati integracijom ponajboljih predstava suvremenoga plesa i pokreta u programe hrvatskih nacionalnih kazališta, nacionalnih festivala i drugih institucija i organizacija koje se bave izvedbenom djelatnošću. Potporom Udruzi plesnih umjetnika Hrvatske, nositelju projekta Plesna mreža Hrvatske, Ministarstvo kulture cjelokupnoj plesnoj produkciji na području Republike Hrvatske želi pomoći u razvoju postprodukcije i kontinuirane javne prezentacije. Plesna mreža Hrvatske neophodan je preduvjet razvoja i strukturalna organizacijska promjena hrvatske plesne scene. Ona uvodi nove elemente u cjelokupni razvoj suvremenog plesa i pokreta u RH, što će omogućiti pravo javnosti, konkurentnost i kontinuirani razvoj plesne scene.
Projekt se razvija u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, a provodi ga stručni tim (abecednim redom: Sandra Banić Naumovski, Marijana Martelock, Rajko Pavlić, Iva Nerina Sibila i Karolina Šuša), uz administrativnu pomoć Udruge plesnih umjetnika Hrvatske.
Udruga plesnih umjetnika Hrvatske poziva plesne subjekte na području Republike Hrvatske da se prijave na Javni poziv programa Plesna mreža Hrvatske te time pridonesu bitnoj strukturalnoj promjeni i daljnjem razvoju plesne umjetnosti u Hrvatskoj. Plesna mreža Hrvatske bi svojim razvojnim fazama trebala obuhvatiti nacionalna i javna kazališta, festivale, centre za kulturu, pučka otvorena učilišta i druge relevantne ustanove i organizacije u kulturi na području Republike Hrvatske. Za 2015. godinu u program Mreže uključili su se Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka, Hrvatsko narodno kazalište Split, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Osječko ljeto kulture, Riječke  ljetne noći, Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula te Hrvatski sabor kulture.

2.     Tko se može prijaviti?

Pravo prijave imaju umjetničke organizacije, udruge, ustanove u kulturi i samostalni umjetnici te fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi u području suvremenoga plesa i pokreta.
Prijaviti se mogu radovi nastali u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji s domaćim i/ili inozemnim partnerima.

3. Koji je rok prijave?

Rok prijave je 30 dana od objave Javnog poziva programa Plesna mreža Hrvatske na službenim stranicama Ministarstva kulture, u dnevnim novinama i na stranicama Udruge plesnih umjetnika Hrvatske.

4. Kome se prijavljuje?

Prijave za program Plesna mreža Hrvatske šalju se na e-mail adresu:plesna.mreza.hrvatske@gmail.com

5. Što je potrebno priložiti prijavi?

Prijava sadržava:
*link na Vimeo ili Youtube snimku cijelog rada, sniman jednom kamerom, bez montaže i kadriranja
*podatke o predstavi ( autori, izvođači, kratki tekst o predstavi, trajanje, godina premijere i broj izvedbi)
* tehničku listu predstave
*životopis prijavitelja

SVI MATERIJALI SE ŠALJU U DIGITALNOM OBLIKU, U PDF FORMATU (NE KAO WORD.DOC. i NE POŠTOM!).

6. Prijavljene radove razmatra selekcijska komisija koju imenuje stručni tim za program Plesna mreža Hrvatske. Selekcijsku komisiju čine 3 člana.
Stručni tim za program Plesna mreža Hrvatske  šalje materijale odabranih radova partnerima koji vrše konačan odabir sukladno svojim potrebama i mogućnostima. Stručni tim za program Plesna mreža Hrvatske dalje koordinira gostovanja.
Broj odabranih predstava ovisit će o sredstvima odobrenim Programu, kao i interesu i mogućnostima partnera.

7. Selekcijska komisija će za program Plesna mreža Hrvatske razmatrati radove namijenjene scenskoj izvedbi, kao i radove kreirane za specifične lokacije, koji se mogu adekvatno adaptirati, u skladu s mogućnostima partnera. Dužina prijavljenih radova ne može biti kraća od 20 minuta.

8. Na Javni poziv se mogu prijaviti recentni radovi, kao i reprizni naslovi.

9. Troškove izvođenja odabranih radova snosi Udruga plesnih umjetnika Hrvatske iz sredstava koje joj je za program Plesna mreža Hrvatske dodijelilo Ministarstvo kulture.

10. Udruga plesnih umjetnika Hrvatske sa svakim odabranim subjektom sklapa ugovor kojim se reguliraju međusobna prava i obveze.

11. Partner (kazališta, festivali i sl.) u programu Plesna mreža Hrvatske ima ugovornu obvezu organizacije izvođenja pojedine predstave po svim pravilima marketinško-promotivnih aktivnosti i tehničke podrške u skladu s tehničkim mogućnostima prostora u kojem se predstava izvodi i tehničkim zahtjevima pojedine predstave.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE