Naslovnica > PREDSTAVE > Ja, deda

Ja, deda

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Autorski tim odgovoran za predstavu 'Ja, tata', u novoj se produkciji bavi - djedovima.
autorski tim funkcija
Srđan Šarićfotograf
Srđan Šarićautor videa
Željen Klašterkaskladatelj
Bjarni Haukur Thorssonautor teksta
Roman Šuškovićproducent
Roman Šuškovićautor adaptacije
Boris Kovačevićredatelj
izvođači uloge
Pero Juričić

Nakon priličnog uspjeha monodrame Ja, tata islandskog autora Bjarnija Haukura Thorssona, produkcijska kuća Teatroman odlučila je u sezoni 2014/2015 posegnuti za još jednim predloškom iz iste radionice. Ovaj put, riječ je o tekstu Ja, deda praizvedenom 2011.

Protagonist mu je čovjek koji nakon godina napornog rada odlučuje otići na zasluženi odmor u inozemstvo. No, već na recepciji hotela neka mlada žena upozori svog supruga da ustane i našem junaku ustupi mjesto. On tad shvaća kako je dosegao točku s koje nema povratka, kako je postao - star.

Ili kako kaže službena najava:

"Suočiti se s godinama, biti suprug u četrdesetgodišnjem braku, biti otac i djed nije lako. Uočiti da više ne vidite bez naočala, da zaboravljate (zločesti bi rekli: senilite) je teško. Udati najmlađu kćer ljubimicu za momka koji, blago rečeno, nije po vašem ukusu, usput i platiti troškove vjenčanja, vrlo je teško. Napraviti neugodne preglede kod prijatelja urologa i krenuti u avanturu nabavke legalnih stimulansa koji će vam pomoći održati uspješan seksualni život, užasno je teško."

Odgovori