Ja, deda

premijera: 27.9. 2014
produkcija: Teatroman

vrsta: drama
naziv izvornika: Vanaisa

Autorski tim odgovoran za predstavu ‘Ja, tata’, u novoj se produkciji bavi – djedovima.

***

Nakon priličnog uspjeha monodrame Ja, tata islandskog autora Bjarnija Haukura Thorssona, produkcijska kuća Teatroman odlučila je u sezoni 2014/2015 posegnuti za još jednim predloškom iz iste radionice. Ovaj put, riječ je o tekstu Ja, deda praizvedenom 2011.

Protagonist mu je čovjek koji nakon godina napornog rada odlučuje otići na zasluženi odmor u inozemstvo. No, već na recepciji hotela neka mlada žena upozori svog supruga da ustane i našem junaku ustupi mjesto. On tad shvaća kako je dosegao točku s koje nema povratka, kako je postao - star.

Ili kako kaže službena najava:

"Suočiti se s godinama, biti suprug u četrdesetgodišnjem braku, biti otac i djed nije lako. Uočiti da više ne vidite bez naočala, da zaboravljate (zločesti bi rekli: senilite) je teško. Udati najmlađu kćer ljubimicu za momka koji, blago rečeno, nije po vašem ukusu, usput i platiti troškove vjenčanja, vrlo je teško. Napraviti neugodne preglede kod prijatelja urologa i krenuti u avanturu nabavke legalnih stimulansa koji će vam pomoći održati uspješan seksualni život, užasno je teško."

osobafunkcija
Srđan Šarićfotograf
Srđan Šarićautor videa
Željen Klašterkaskladatelj
Bjarni Haukur Thorssonautor teksta
Roman Šuškovićproducent
Roman Šuškovićautor adaptacije
Boris Kovačevićredatelj

osobalik(ovi)
Pero Juričić

Odgovori


DNEVNI NEWSLETTER

PRATITE NAS I NA...

IZDVOJENO
MAGAZIN
NATJEČAJI & POSLOVI