Naslovnica > PREDSTAVE > Ja, deda

Ja, deda

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Autorski tim odgovoran za predstavu 'Ja, tata', u novoj se produkciji bavi - djedovima.

Nakon priličnog uspjeha monodrame Ja, tata islandskog autora Bjarnija Haukura Thorssona, produkcijska kuća Teatroman odlučila je u sezoni 2014/2015 posegnuti za još jednim predloškom iz iste radionice. Ovaj put, riječ je o tekstu Ja, deda praizvedenom 2011.

Protagonist mu je čovjek koji nakon godina napornog rada odlučuje otići na zasluženi odmor u inozemstvo. No, već na recepciji hotela neka mlada žena upozori svog supruga da ustane i našem junaku ustupi mjesto. On tad shvaća kako je dosegao točku s koje nema povratka, kako je postao - star.

Ili kako kaže službena najava:

"Suočiti se s godinama, biti suprug u četrdesetgodišnjem braku, biti otac i djed nije lako. Uočiti da više ne vidite bez naočala, da zaboravljate (zločesti bi rekli: senilite) je teško. Udati najmlađu kćer ljubimicu za momka koji, blago rečeno, nije po vašem ukusu, usput i platiti troškove vjenčanja, vrlo je teško. Napraviti neugodne preglede kod prijatelja urologa i krenuti u avanturu nabavke legalnih stimulansa koji će vam pomoći održati uspješan seksualni život, užasno je teško."

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter