Naslovnica > VIJESTI > INFO > Orlando Nevi Rošić i Hrvatskom baroknom ansamblu

Orlando Nevi Rošić i Hrvatskom baroknom ansamblu

Nagradu Orlando za najbolju izvedbu u dramskom programu Neva Rošić dobila je za ulogu dadilje u Shakespeareovom 'Romeu i Giulietti', dok je Orlanda za glazbu dobio Hrvatski barokni ansambl.

Opera gala koncertom Zagrebačke filharmonije i dodjelom nagrada Orlando glumici Nevi Rošić i Hrvatskom baroknom ansamblu završile su 65. Dubrovačke ljetne igre, koje su zatvorene točno u ponoć svečanim ceremonijalom ispred crkve Svetoga Vlaha.

Koncertom Zagrebačke filharmonije, uz nastup baritona Željka Lučića i sopranistice Lane Kos, ispred crkve sv. Vlaha ravnao je maestro Ivo Lipanović, a program je u cijelosti bio posvećen Giuseppeu Verdiju, jednom od najvećih opernih skladatelja svih vremena.

Nagradu Orlando za najbolju izvedbu u dramskom programu Neva Rošić dobila je za ulogu dadilje u Shakespeareovom Romeu i Giulietti, dok je Hrvatski barokni ansambl dobio Orlanda za glazbu. Nagrade, koje za najuspješnija dostignuća na Dubrovačkim ljetnim igrama dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija, dobitnicima je uručio glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Najstarija hrvatska kulturna manifestacija ove je godine okupila gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijeloga svijeta koji su u 47 dana na 17 scenskih i ambijentalnih lokacija, izveli 79 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih, filmskih i likovnih programa, a izvedbe glavnoga i popratnih programa pogledalo je oko 60 tisuća gledatelja.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE