Naslovnica > VIJESTI > INFO > Natječaj za Pogonov pilot projekt

Natječaj za Pogonov pilot projekt

Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe i pojedince da se najkasnije do 4. rujna 2014. prijave za sudjelovanje u pilot projektu Podrška nezavisnim kazališnim i plesnim projektima u Pogonu Jedinstvo za 2015. godinu.

Tekst natječaja prenosimo u cijelosti.

***
Sredstva za podršku za odabrane programe Pogon će zatražiti putem javnih poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba i Ministarstva kulture.

Programska i tehnička podrška uključuje: korištenje Velike dvorana Pogona Jedinstvo te po potrebi kao dodatnog prostora Male dvorane; korištenje opreme koja je dostupna u Jedinstvu; najam ili nabava dodatne tehničke opreme; podrška u promociji programa.

Prijaviti se mogu projekti koji se mogu okarakterizirati kao:
- suvremeno progresivno kazalište;
- suvremeni ples;
- novi cirkus;
- eksperimentalni hibridni i/ili istraživački izvedbeni projekti, i to produkcija, umjetničko istraživanje i izvedba predstava.

Može se zatražiti podrška za:
- nove domaće produkcije koje uključuju i najmanje 2 izvedbe;
- umjetnički istraživački projekti;
- izvedbe gotovih predstava domaće produkcije (samostalno ili u okviru festivala i drugih manifestacija), najviše 3 izvedbe po predstavi

U kojim terminima?
- izvedbe predstava – tijekom cijele godine;
- produkcija – od 5. siječnja do 5. veljače ili od 20. kolovoza do 15. rujna (okvirno);
- umjetnička istraživanja – od 27. lipnja do 20. srpnja (okvirno).

Ukupan broj podržanih projekata, kao i obim podrške koji će oni dobiti, odredit će se s obzirom na iskazani interes i karakteristike projekata prijavljenih putem ovog poziva, kao i s obzirom na rezultate poziva Grada Zagreba i Ministarstva kulture. Indikativno, planiraju se podržati 2 nove domaće produkcije s izvedbama; 1 ili 2 umjetnička istraživačka projekta; 10-ak gotovih predstava.

Najmanje 60% prikupljenih sredstava uložit će se u najam ili nabavu dodatne tehničke opreme potrebne za realizaciju odabranih projekata. Putem ovog poziva prijavitelji iskazuju indikativne iznose za najam ili nabavu opreme i to:
- za produkciju s izvedbama – do 12.000 HRK;
- za umjetničko istraživanje – do 6.000 HRK;
- za 3 izvedbe predstave – do 6.000 HRK;
- za 2 izvedbe predstave – do 4.500 HRK;
- za 1 izvedbu predstave – do 3.000 HRK.

Ostatak od najviše 40% prikupljenih sredstava se planira uložiti kao udio u trošku promocije, održavanja prostora i opreme te potrošnju energije, a ti su iznosi određeni paušalno. Prijavitelji u vrijeme donošenja konačne odluke trebaju imati osigurana sredstva za realizaciju predloženih programa. Prihode od prodaje ulaznica zadržavaju prijavitelji.

Projekti se mogu prijaviti isključivo putem on-line formulara.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE