Kurva

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kolumne Vedrane Rudan pretvorene u - monodramu.
autorski tim funkcija
Sandi Bratonjaautor songa
Martina Hrlić Rogićsuradnik za pokret i ples
Tamara Dugandžijasuradnik za video
Ana Jurčićmontažer
Vedrana Rudanautor predloška
Predrag Potočnjakoblikovatelj svjetla
Nataša Antulovasistent redatelja
Jolanda Pahorinspicijent
Zijah A. Sokolovićredatelj
Zijah A. Sokolovićautor adaptacije
Manuela Paladin Šabanovićkostimograf
izvođači uloge
Olivera BaljakKurva

U knjizi Kad je žena kurva/Kad je muškarac peder, nastaloj kao zbirka kolumni pisanih za tjednik Nacional, Vedrana Rudan nastavlja se baviti svojim stalnim temama  kao što su nasilje nad ženama, mačizam i primitivizam, odgoj djece, nametnuti obrasci ponašanja u konzervativno-tradicionalnom, katoličkom društvu, siromaštvo i politička korupcija, kult mladosti i ljepote nametnuti kroz medije...

Monolozi „žena na rubu živčanog sloma“ karakteristični za njezine romane ovdje su, kako navodi Jagna Pogačnik u svojoj recenziji knjige „monolozi autorice suočene s privatnim temama, uklopljenim u dublji društveni kontekst. Velika psovačica bez dlake na jeziku, kakvom se Rudan percipira u javnosti, ovdje će vrlo transparento iskazati i vlastite slabe točke i progovoriti o strahu od starenja, bolesti i smrti ili se razotkriti kao brižna majka koja diže kredit za svoju kćerku, dakle otkriti kako su grubost i vulgarnost (i) rezultat ranjivosti na koju ni ona nije imuna.

U HNK Rijeka adaptacije, ali i inscenacije knjige prihvatio se Zijah Sokolović, a jedinu je ulogu povjerio Oliveri Baljak.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE