Naslovnica > PREDSTAVE > Libreto

Libreto

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Od jet-seta do polusvijeta u drami filmske redateljice Irene Škorić.

Drugu nagradu na nacionalnom natječaju Marin Držić za novi dramski tekst nastao u 2010. godini žiri je ravnopravno dodijelio Jasen Boki za dramu O kupusu i bogovima, te filmskoj redateljici Ireni Škorić za tekst Libreto, obrazloživši potonju odluku ovako:

Majstorstvom darovite filmske redateljice Irena Škorić suptilno montira kadrove svojeg Libreta, bogatog napetošću i dinamikom radnje te s razumijevanjem i strašću ponire u dramu svojih junaka iz jet-seta i polusvijeta. Oni svoju posvemašnju izgubljenost u džungli velegrada i zasićenost postojećim životnim stanjem nastoje potisnuti pustolovnom potragom za ljubavlju u svjetovima potpuno drugačijim od njihove otužne svakidašnjice, ali su naposljetku osuđeni na povratak svojim uobičajenim navikama i partnerima kojima svojim društvenim statusom i pripadaju.

Radnja je drame slijedeća:

Karla i Mihovil, violončelistica i liječnik, dobrostojeći su bračni par čiji odnos zapada u monotoniju. Zaplet nastaje u trenutku kada Karla odluči mužu ispuniti seksualnu fantaziju i dovodi u njihov bračni krevet prostitutku koju je pokupila na željezničkom kolodvoru. U njihov uredan građanski svijet ući će i Tristan, čovjek s dna društva, kriminalac i nasilnik s kojim Marta razvija neobičan odnos između ljubavi i mržnje...

Praizvedbu teskta na sceni HNK u Splitu potpisuje Saša Broz.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter