Naslovnica > VIJESTI > INFO > FEN-u Grand PRix – godišnja nagrada HUOJ-a za komunikacijsku strategiju

FEN-u Grand PRix – godišnja nagrada HUOJ-a za komunikacijsku strategiju

Jedan od najmlađih, ali i najuspješnijih kazališnih festivala u Hrvatskoj dobio je veliko priznanje. Njegovu komunikacijsku strategiju nagradila je Hrvatska udruga za odnose s javnošću!

Festival neovisnih kazališta i kazališnih skupina Republike Hrvatske (FEN) nagrađen je za najbolju komunikacijsku kampanju u kategoriji malih i srednjih tvrtki na sinoćnjoj dodjeli nagrada Grand PRix, koju dodjeljuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću najboljim projektima u struci.

Do nagrade je FEN stigao u možda i najtežoj i najprestižnijoj kategoriji, u kojoj je vladala jaka konkurencija, što pokazuje i činjenica da su se među troje nominiranih finalista našli i promotivna kampanja za album Apsurdistan grupe Dubioza kolektiv te festival elektronske glazbe Ultra Europe.

Dodijeljujući nagradu Rajni Miloš, ravnateljici Festivala Opatija koji je organizator FEN-a, dopredsjednica stručnog žirija Vlatka Škorić kazala je kako se radilo o „borbi Davida i Golijata“ u kojoj su se našli mali kazališni festival i razvikani veliki glazbeni spektakl. Presudila je, čini se, originalnost i kreativnost FEN-ova tima na čelu s Erminom Duraj, koji je uz skromna financijska sredstva koristeći vlastite medije nadoknadio manjak „novinskih stupaca“ i „televizijskih minuta“ posvećenih temama iz kulture.

"Presretna sam jer ovo nije nagrada samo za FEN, nego za čitavu nezavisnu kazališnu scenu, ali i sve projekte u kulturi koje muče problemi malenih budžeta i nedostatka medijskog prostora. Pokazali smo da se i u takvim uvjetima može osmisliti dobra komunikacija s javnošću, okrenuli smo medijske reflektore prema nezavisnoj sceni, i veseli me da je i struka prepoznala inovativnost koju smo ugradili u taj projekt, koji sada može i drugima biti primjer kako uspješno komunicirati s medijima i javnošću", kazala je Miloš, koja je predsjednici HUOJ-a Aleksandri Kolarić uručila prototip ovogodišnjih fenova koji će se dodjeljivati sudionicima festivala, a koje je oslikao legendarni riječki slikar Vojo Radoičić, te posebno izdanje opatijske Zlatne knjige tiskano povodom 170. obljetnice opatijskog turizma.

Festival neovisnih kazališta i kazališnih skupina Republike Hrvatske bio je prvi dobitnik Teatar.hr Nagrade Publike za festival godine,a u istoj je kategoriji bio nominiran i lani.

Treće izdanje FEN-a održat će se u Opatiji od 22. do 27. travnja, na njemu će sudjelovati čak 114 glumačkih imena iz čitave Hrvatske, a izvest će se ukupno 27 programa među kojima će se naći 12 predstava za odrasle, osam predstava za djecu i mlade, četiri kazališne radionice, dva predstavljanja knjiga, te jedan okrugli stol.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE