Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Pet kandidata za KMD

Pet kandidata za KMD

Nakon što se na prvi natječaj za ravantelja/icu Kazališta Marina Držića u Dubrovniku nije javio nitko, na drugi je stiglo rekordnih pet prijava.
Share on facebook
Share on twitter

Rok za predaju prijava istekao je u ponedjeljak, a iz neslužbenih izvora bliskih kazalištu saznajemo da je Kazališno vijeće KMD, u sastavu Naira Asatryan, Đuro Market, Lovro Kunčević, Asim Arslanagić i Marin Gozze zaprimilo pet prijava.

Dubrovačkim teatrom tako bi ubuduće željeli upravljati glumc te kuće Frane Perišin, teatrologinja i kazališna kritičarka Petra Jelača, nekadašnji član ansambla virovitičkog kazališta, a dana voditelj dječjeg kazališta Artalia u Vodicama, Ernest Berec, potom dugogodišnja inspicijentica Drame zagrebačkog HNK promovirana u producenticu, Maja Filičić Ivezić, te kazališni redatelj Ante Vlahinić.

Na natječaj se, suprotno višetjednim kuloarskim nagađanjima nije javila glumica KMD, Mirej Stanić, koja je za Slobodnu Dalmaciju izjavila:

Nisam se natjecala. Ne znam s kim bih o tome trebala razgovarati, a dok Grad ne krene u razgovore s ljudima o ozbiljnim pitanjima, ne vidim smisla kandidirati se. Ni kroz imenovanje Kazališnog vijeća nisu pokazali da ozbiljno misle s Kazalištem. Grad izdvaja značajan iznos za teatar, ali treba se znati u kojem se smjeru ide.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE