Naslovnica > PREDSTAVE > Partija remija

Partija remija

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kartaška partija na život i smrt u jednom staročkom domu, u kojem je umirovljenik Branka Cvitković, a umirovljenica - Žarko Potočnjak.
autorski tim funkcija
Donald Lee Coburnautor teksta
Ana Sekulićasistent scenografa
Zlatko Svibenredatelj
Darko Hajsekskladatelj
Elvira Ulipkostimograf
Zlatko Vitezproducent
Miljenko Sekulićscenograf

Partija remija ili u izvorniku The Gin Game debitantski je dramski tekst američkog autora po imenu Donald Lee Coburn, a za koji je 1978. nagrađen Pulitzerovom nagradom za dramu.

Radnja teksta smještena je u smještena u starački dom u kojem se upoznaju inače prilično usamljeni Weller Martin i Fonsia Dorsey.Weller ponudi naučiti Fonsiju igrati remi, nakon čega ova dobije cijeli niz partija. Wellerova nemogućnost da pobijedi makar i u jednoj počinje ga iznimno frustrirati, dok Fonsia postaje sve samouvjerenija.

Tijekom partija, upuštaju se u dugačke dijaloge o svojim obiteljima i životima prije doma, no postupno i jednoi drugo razgovor, kao i partiju počinju tretirati kao natjecanje pokušavajući na sve moguće načine izložiti i iskoristiti protivnikove slabosti...

U režiji Zlatka Svibena, ženska je uloga pripala Žarku Potočnjaku, a muška Branki Cvitković, a podjeli se u alternaciji pridružuju i mađioničari obitelji Krakić.

2 Responses

  1. VJERUJEM U APSOLUTNI USPJEH OVE PREDSTAVA DOBAR TEKST DVOJE SJAJNIH GLUMACA STO VISE TREBA???jadranka matkovic

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter