Login za korisnike

Partija remija

Kartaška partija na život i smrt u jednom staročkom domu, u kojem je umirovljenik Branka Cvitković, a umirovljenica – Žarko Potočnjak.

***

Partija remija ili u izvorniku The Gin Game debitantski je dramski tekst američkog autora po imenu Donald Lee Coburn, a za koji je 1978. nagrađen Pulitzerovom nagradom za dramu.

Radnja teksta smještena je u smještena u starački dom u kojem se upoznaju inače prilično usamljeni Weller Martin i Fonsia Dorsey.Weller ponudi naučiti Fonsiju igrati remi, nakon čega ova dobije cijeli niz partija. Wellerova nemogućnost da pobijedi makar i u jednoj počinje ga iznimno frustrirati, dok Fonsia postaje sve samouvjerenija.

Tijekom partija, upuštaju se u dugačke dijaloge o svojim obiteljima i životima prije doma, no postupno i jednoi drugo razgovor, kao i partiju počinju tretirati kao natjecanje pokušavajući na sve moguće načine izložiti i iskoristiti protivnikove slabosti...

U režiji Zlatka Svibena, ženska je uloga pripala Žarku Potočnjaku, a muška Branki Cvitković, a podjeli se u alternaciji pridružuju i mađioničari obitelji Krakić.

autorski tim
Donald Lee Coburnautor teksta
Ana Sekulićasistent scenografa
Zlatko Svibenredatelj
Darko Hajsekskladatelj
Elvira Ulipkostimograf
Zlatko Vitezproducent
Miljenko Sekulićscenograf

izvođači
Branka Cvitković
Leonardo Krakić
Žarko Potočnjak

  • VJERUJEM U APSOLUTNI USPJEH OVE PREDSTAVA DOBAR TEKST DVOJE SJAJNIH GLUMACA STO VISE TREBA???jadranka matkovic

Odgovori