Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Audicija u Dubravi

Audicija u Dubravi

Uloge su četiri, po dvije ženske i dvije muške, a rok za prijave je 15. prosinca.
Share on facebook
Share on twitter

Čarobna petlja je vremenska petlja koja se aktivira svaki put kad netko otkrije čarobno ogledalo putem kojeg može intervenirati u stvarnost i mijenjati događaje. Jednom kad uđe u Čarobnu petlju osoba ima točno 5 dana ili 120 sati da otpetlja vremenski čvor i izađe iz nove stvarnosti koja se odvija obrnuto, odnosno broji unazad. Svako sutra je bilo jučer, svako preksutra se dogodilo prekjučer. Ukoliko se ne uspije riješiti misterij Jučernika, što je stari naziv za Čarobnu petlju, osoba će zauvijek živjeti u prošlosti i ništa novo nikad neće doživjeti. Bit će nostalgična i sjetna. Čarobno ogledalo je zavodljivo, jer s njim čovjek može mijenjati događaje i ljude. Može učiniti da se netko u vas zaljubi ili da sve radite najbolje na svijetu, bez imalo truda, čak da roditelji dođu po vas u školu na zmaju, jer ga ne znaju dobro voziti, samo vi to znate pa im morate pomoći.

‘Čarobna petlja’, nova autorska predstava kazališne redateljice i autorice Irene Čurik i Dječjeg kazališta Dubrava, traži četvero "multitalentiranih izvedbenih umjetnika (gluma, ples, glazba, suvremeni teatar i performans) za dvije ženske i dvije muške uloge". Očekuje se sposobnost improvizacije, samostalnog scenskog donošenja odluka te iskustvo interakcije s djecom i publikom, kao i odlična fizička kondicija.

Priča predstavlja tri glavna protagonista koja čine dječji ljubavni trokut putem kojeg se iskazuju teme međusobnog natjecateljstva, statusa, dominacije ega te kulture ostvarivanja uspjeha u društvu i mikro-zajednici, kao i težnje za ostvarivanjem zajedništva i prve zaljubljenosti. Diskurs komunikacije i logičko poigravanje subjekta i objekta s tekstualnim predloškom, s iskazanim i percipiranim, sa subjektivnošću i željom dojma te neopredijeljenom objektivnošću podražaja koji po sebi ne zastupa strane i nije angažiran i političan, izazivaju nevjerojatne scenske transformacije razmjera barokne meraville i dosega mijenjanja povijesnih tokova.

Zainteresirani se pozivaju da pošalju svoje umjetničke biografije do 15.12.2013. na e-mailinfo@kazalistedubrava.hr te pristupe audiciji u prostorima Dječjeg kazališta Dubrava (Cerska 1) 16. i 17.12.2013. od 12 do 17 sati.

Drugi dan audicije je za uži krug izabranih kandidata.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI