Naslovnica > PREDSTAVE > Kod Martinovih

Kod Martinovih

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Labicheova komedija iz 1870. godine promeće se u televizijsku sapunicu na čije snimanje možete zaviriti zahvaljujući kazalištu Kerempuh i redateljici Renati Caroli Gatici.
autorski tim funkcija
Patricio Alejandro Aguero Marinoscenograf
Patricio Alejandro Aguero Marinokostimograf
Eugène Martin Labicheautor predloška
Renata Carola Gaticaredatelj
Renata Carola Gaticaautor adaptacije
Dora Delbiancoautor adaptacije
Dora Delbiancodramaturg
Gordan Tudorskladatelj
Natalija Manojlovićkoreograf
Vladimir Gerićprevoditelj
Miljenko Bengezoblikovatelj svjetla
Mario Mirkovićskladatelj

Le Plus Heureux des trois iliti Najsretniji od trojice komedija je Eugènea Labichea praizvedena na sceni Théâtre du Palais-Royal 11. siječnja 1870. , a njezina je priča slijedeća:

Izvjesni Marjavel u drugom ej braku s Hermance. Ernest, jedan od njihovih prijatelja plete odnos sa  Hermance. Ernestov ujak Jobert, ljubavnik je pak Marjavelove prve supruge, Mélanie. Uz to, sam Marjavel u odnosu je s još jednom ženom, a treba spomenuti i dvije ljubavnice koje je imao dok je bio vjenčan za Mélanie. Naravno, nit i jedan od trojice muškaraca ne želi da ostala dvojica znaju za sve navedeno, no okolnosti u kojima će se zateći to će učiniti teško održivim...

Kod nas je ova komedija posljednji put na repertoarima kazališta bila 2003. kad ju je u prijevodu Vladimira Gerića na scenu HNK Varaždin postavio Damir Mađarić, a u sezoni 2013/2014. obrade istog teksta za pozornicu kazališta Kerempuh prihvatile su se Renata Carola Gatica i Dora Delbianco.

U njihovoj viziji Labicheov tekst zapravo je sadržaj televizijske sapunice u čijem stvaranju može sudjelovati i publika. Ili kako kaže službena najava:

Zaplet priče o obitelji Martin u prvi plan stavlja ljubav te se bavi raznim pitanjima, poput sljedećih: ˝Koliko današnje društvo uopće cijeni ljubavnike te zašto je njihova pozicija toliko nezaštićena?˝, zatim ˝Treba li žaliti prevarenog muža?˝ te ˝ Koju boju očiju nose sretne žene?“.
Kao što možda znate, glumački je posao kruh sa sedam kora. Na sceni se krvari, umire, zaljubljuje, sretan glumi tugu, a tužan plesom mora razveseliti prepuno kazalište.
Kako izgleda život glumaca na setu u samom tijeku snimanja humoristične serije? Kakvi su odnosi za kulisa te što se događa nakon što se ugase kamere?
Saznajte na koji način glumci pamte tekst, kako ulaze u svoje likove kako savladavaju tremu te gdje pronalaze inspiraciju.
Zavirite u ovaj svijet, ali na svoju osobnu odgovornost. Ne možete reći da vas nismo upozorili. 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE