Naslovnica > PREDSTAVE > Kod Martinovih

Kod Martinovih

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Labicheova komedija iz 1870. godine promeće se u televizijsku sapunicu na čije snimanje možete zaviriti zahvaljujući kazalištu Kerempuh i redateljici Renati Caroli Gatici.

Le Plus Heureux des trois iliti Najsretniji od trojice komedija je Eugènea Labichea praizvedena na sceni Théâtre du Palais-Royal 11. siječnja 1870. , a njezina je priča slijedeća:

Izvjesni Marjavel u drugom ej braku s Hermance. Ernest, jedan od njihovih prijatelja plete odnos sa  Hermance. Ernestov ujak Jobert, ljubavnik je pak Marjavelove prve supruge, Mélanie. Uz to, sam Marjavel u odnosu je s još jednom ženom, a treba spomenuti i dvije ljubavnice koje je imao dok je bio vjenčan za Mélanie. Naravno, nit i jedan od trojice muškaraca ne želi da ostala dvojica znaju za sve navedeno, no okolnosti u kojima će se zateći to će učiniti teško održivim...

Kod nas je ova komedija posljednji put na repertoarima kazališta bila 2003. kad ju je u prijevodu Vladimira Gerića na scenu HNK Varaždin postavio Damir Mađarić, a u sezoni 2013/2014. obrade istog teksta za pozornicu kazališta Kerempuh prihvatile su se Renata Carola Gatica i Dora Delbianco.

U njihovoj viziji Labicheov tekst zapravo je sadržaj televizijske sapunice u čijem stvaranju može sudjelovati i publika. Ili kako kaže službena najava:

Zaplet priče o obitelji Martin u prvi plan stavlja ljubav te se bavi raznim pitanjima, poput sljedećih: ˝Koliko današnje društvo uopće cijeni ljubavnike te zašto je njihova pozicija toliko nezaštićena?˝, zatim ˝Treba li žaliti prevarenog muža?˝ te ˝ Koju boju očiju nose sretne žene?“.
Kao što možda znate, glumački je posao kruh sa sedam kora. Na sceni se krvari, umire, zaljubljuje, sretan glumi tugu, a tužan plesom mora razveseliti prepuno kazalište.
Kako izgleda život glumaca na setu u samom tijeku snimanja humoristične serije? Kakvi su odnosi za kulisa te što se događa nakon što se ugase kamere?
Saznajte na koji način glumci pamte tekst, kako ulaze u svoje likove kako savladavaju tremu te gdje pronalaze inspiraciju.
Zavirite u ovaj svijet, ali na svoju osobnu odgovornost. Ne možete reći da vas nismo upozorili. 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter