Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Shepard nakon 30 godina opet na daskama

Shepard nakon 30 godina opet na daskama

Nakon punih 30 godina apstinencije od igranja u kazalištu, glumac, redatelj i pisac Sam Shepard zaigrat će krajem godine u predstavi 'A Number'! U produkciji New York Theatre Workshop, najnoviju dramu Caryl Churchill režirat će James MacDonald, a premijera je zakazana za 7. prosinca.
Share on facebook
Share on twitter

A Number autorice Caryl Churchill, svjetsku je praizvedbu imao u londonskom Royal Courtu, a donosi priču o sinu koji otkriva kako je samo jedan od klonova svog oca.

U londonskoj praizvedbi igrali su Michael Gambon i Daniel Craig, dok će iste uloge u New Yorku preuzeti Sam Shepard i Dallas Roberts.

A dok se Shepard (inače dobitnik Pulitzera za dramu Zakopanu dijete), priprema za povratk na kazališne daske kao glumac, istovremeno su u tijeku pripreme za broadwaysku praizvedbu njegove drame Fool For Love. Istu će u produkciji Roundabout Theatre Company režirati Shepardov prijatelj i kolega glumac Ed Harris.

No, New Yorku Sheparada, čini se nikad dosta, pa tako njegova najnovija drama God of Hell trenutno igra na Off_Broadwayu s Frankom Woodom, Randy Quaidom, J. Smith-Cameron i Timom Rothom u glavnim ulogama.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE