Opera HNK Zagreb na Bundeku

Ansambl Opere HNK u Zagrebu nastupit će u četvrtak u 21 sat na ljetnoj pozornici jezera Bundek, gdje će u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta ZgKul, pod ravnanjem maestra Nikše Bareze, izvesti program 'Opera Zagrebu'.
Share on facebook
Share on twitter

Program je sastavljen od izbora arija, isječaka i dueta iz poznatih opera u izvedbi zbora i orkestra zagrebačke nacionalne kuće.

"Operu Zagrebu" otvara uvertira iz opere "Šišmiš" Johanna Straussa ml., nakon čega slijedi duet "Barkarola" iz opere "Hoffmanove priče" Jacquesa Offenbacha u izvedbi sopranistice Kristine Anđelke Đopar i mezzosopranistice Jelene Kordić, dok će "Ariju Olympie" iz istoga djela izvesti sopranistica Ana Zebić.

Slijedi uvertira i arija Figara iz Rossinijeva "Seviljskog brijača", koju će otpjevati bariton Ljubomir Puškarić, a Kristina Anđelka Đopar izvest će ariju Laurette iz Puccinijeve komične opere "Gianni Schicchi".

U programu je i "Te Deum" iz "Tosce", a Puccinijev se niz nastavlja intermezzom iz opere "Manon Lescaut", te arijom Calafa iz "Turandota". Slijede "Polovjecki plesovi" iz "Kneza Igora" Aleksandra Borodina a koncert će zaključiti "Završno kolo" iz opere "Ero s onoga svijeta" hrvatskoga skladatelja Jakova Gotovca. Nastupaju još i Ozren Bilušić te Stjepan Franetović.

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI