Search
Close this search box.

‘Koreolabos’ zatvara sezonu HNK Zagreb

Tradicionalnim predstavljanjem koreografija svojeg baletnog ansambla u sklopu koreografskog laboratorija 'Koreolabos' Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu završit će u petak, 5. srpnja, svoju ovogodišnju sezonu.

Kako se navodi u najavi programa na mrežnim stranicama HNK-a, riječ je o projektu u sklopu kojega Balet HNK u Zagrebu na kraju sezone predstavlja mlade koreografe, članove baletnog ansambla matične kuće. Projekt je nastao s ciljem okupljanja, istraživanja i razvijanja kreativnih snaga ansambla.

Ovosezonski, četvrti po redu 'Koreolabos' čini ukupno šest izvedbi kojima će se svojim novim koreografijama predstaviti Simona Unterajter, Danijela Zobunđija i Sven Copony, a po prvi puta svoje će koreografije postaviti Mirna Sporiš, Iva Višak i George Stanciu.

Simona Unterajter predstavit će se s koreografijom "Would you like to be Modified?", Danijela Zobunđija s "Portretom sestara Salezy", a Sven Copony s djelom "Homo faber".

U programu su i kraći koreografski radovi "Zauvijek..." Mirne Sporiš, "Schroedingerova mačka" Ive Višak i "Carmen" Georgea Stanciua.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE