Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrade 37. Dana satire

Nagrade 37. Dana satire

....evo tko je slavio na netom završenom festivalu u organizaciji zagrebačkog Kerempuha.
Share on facebook
Share on twitter

Pobjednik ovogodišnjih Dana satire je Tartuffe u produkciji ZKM i režiji Jerneja Lorencija. Tako je odlučio žiri u sastavu Ivo Štivičić, Olga Pakalović i Bojana Radović koji je toj predstavi dodijelio Veliku nagradu Večernjeg lista za najbolju predstavu u cijelini.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Daliboru Mataniću za Fine mrtve djevojke u produkciji GDK Gavella,a za najbolji tekst Borivoju Radakoviću za Grupu u produkciji KNAP-a.

Nagradu 'Mladen Crnobrnja' za najbolju mušku ulogu dobio je Bojan Dimitrijević, glumac JDP, za kreaciju u predstavi Sumnjivo lice.

Nagrada za glavnu žensku ulogu dodijeljena je Elizabeti Kukić za naslovnu ulogu u Gospođi ministarki.

Nagrada 'Ivo Serdar' za ulogu najbolje prihvaćenu od publike pripala je Neli Kocsis za ulogu Lidije u Fine mrtve djevojke.

Nagrada 'Sabrija Biser' mladom glumcu za uspjelo interpretiranu ulogu karakterne komike pripala je Zoranu Pribičeviću za uloge u predstavi Sutra (ni)je novi dan.

Pet ravnopravnih glumačkih nagrada dijele Živko Anočić (Fine mrtve djevojke), Krešimir Mikić (Tartuffe), Minja Peković (Čudo u Poskokovoj Dragi), Borko Perić (Gospođa ministarka) i Iva Visković (Grupa)

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI