Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Dječaci Tomaža Pandura

Dječaci Tomaža Pandura

Kontroverzni redatelj koji u Hrvatskoj bez problema dobija honorare od 50.000 eura, predstavit će se ovdašnjoj javnosti i kao slikar, radovima čija početna cijena iznosi 15.000 dolara.
Share on facebook
Share on twitter

Zagrebačka Kuća za ljude i umjetnost, Lauba, u vlasništvu jednog od rijetkih domaćih mecena, Tomislava Klička, slavi ovih dana svoj drugi rođendan, a čast da povodom te obljetnice u njoj izlaže dobio je - Tomaž Pandur.

Redatelj čije su recentne suradnje s domaćim teatrima, Gavellom i HNK u Zagrebu podigle puno prašine, ali ne iz umjetničkih nego financijskih razloga, u Laubi će po prvi put izložiti svoje slikarske radove, ali i prirediti performanse te otvorene pokuse za svoju novu predstavu.

Naime, kako sam Pandur kaže, na nagovor Zvonka Makovića pristao je prvi put u fizičkom prostoru izložiti svoje slike koje se već neko vrijeme mogu pogledati i kupiti on-line i to po početnim cijenama od 15.000 dolara.

Uz njih, u Laubi će biti izložen scenografski objekt koji potpisuje Sven Jonke iz studija Numen/For Use, a koji je nastao za potrebe novog Pandurova angažmana u HNK Zagreb, predstave Michelangelo za koju će se pokusi takođe odvijati u izložbenom prostoru, prije no što premijerno bude izvedena na Mittelfestu.

Izložbu naslovljenu Dječaci, prati i tematski vezana video-instalacija Dorijana Kolundžije, ispunjena pokretnim slikama iz predstave Medeja, a ulomak iz iste predstave bit će izveden i u formi performansa nazvanog Zlatno runo.

Sve navedeno razgledati možete od 6. lipnja do 1. rujna.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE