Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nova Sajko!!!

Nova Sajko!!!

Još vruću od pisanja 'Rose Is A Rose Is A Rose Is A Rose' autoreferencijalnim čitanjem predstavit će vam sama autorica. Sajko. Ivana Sajko.
Share on facebook
Share on twitter

Naša najuspješnija dramatičarka, Ivana Sajko, prvu je institucionalnu premijeru u domovini imala tek prošle sezone, a odonda do danas zgotovila je već novi tekst pod nazivom 'Rose Is A Rose Is A Rose Is A Rose'.

Isti će svoju scensku premijeru imati na festivalu Steirische Herbst u Grazu 2008., no vi se s njime možete upoznati već u petak 19.listopada od 21 30, kad će je u caffeu Teatra &TD autoreferencijalno, uz pomoć Vedrana Peternela (laptop, sampler, ambijenti), Krešimira Pauka (bas gitara) i Bricea Pirotaisa (gitara) pročitati sama autorica.

Dobro, a o čemu se radi, pitate se?

'Rose is je ljubavni motiv. Htjela sam pisati o ljubavi uvjerena da je to - i umjetnički i politički - subverzivna tema potpuno van sistema i van ekonomija. Van riječi. Ljubav je, čini mi se, gotovo uvijek priča o nedostatku ljubavi. U suprotnom prelazi u kič ili propovijed. Htjela sam pisati o ljubavi, ali ne kroz religiozne i melodramatske modele, već iz onog što ostane kad se maknu i dobro sročena tragična priča i Poslanice Korinčanima Sv. Pavla. Ostane pokušaj. Stanje naslućivanja. Potreba za ljubavlju. Tekstualna i fizička. To bi bila tema. Pokušaj pisanja. Pokušaj izricanja ljubavi. I meni i likovima pripao je isti tekst.'.

Eto. Toliko od Sajko. Od nas još samo napomena da je ulaz na čitanje - besplatan.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE