Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Opera b.b. premijerno u Zepter kazalištu

Opera b.b. premijerno u Zepter kazalištu

Da se u Zepteru osim obroka može skuhati i Telefon i Mediji, dokazat će koncem veljače - Ronald Braus.
Share on facebook
Share on twitter

O prvoj privatnoj opernoj kući na području jugoistočne Europe, nastalom mecenatskim zahvatom Madlene Zepter u kulturu zemlje iz koje dolazi, a u koju je u međuvremenu zamijenila za život na Zapadu i nekoliko miljardi dolara tešku multinacionalnu kompaniju, pisali smo još 2007.

Kako spomenuta operna kuća nema svoj ansambl, otvorena je za suradnju, a u veljači i ožujku, udomit će i dvije premijere prve hrvatske nezavisne operne udruge, Opere b.b., koja se beogradskoj publici predstavlja s dvije komorne opere Gian Carla Menottija u režiji Nenada Glavana.

Operu b.b. osnovao je Ronald Braus kao putujuću operu posvećenu izvođenju komornih djela, a dosad su postavili Rossinijevu 'Il signor Bruschino' (u suradnji s INK Pula)  te Donizettijevu 'Ritu', obje u režiji inače proslavljenog – koreografa, Dinka Bogdanića.

Menottijevu operu 'Telefon', čija premijera će se odviti u Madlenianumu, Ronald Braus zajedno s kolegicom Lidijom Horvat-Dunjko već je 'isprobao' prije nekoliko godina u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt. 'Telefon' ili 'Ljubav u troje', kako je opera podnaslovljena, komična je jednočinka praizvedena 1947. u njujorškom Heckscher Theateru, zajedno s 'Medijem',  kojeg Opera b.b. također planira za svoj beogradski nastup. Telefon je priča o ženi opsjednutoj telefoniranjem koju potencijalni zaručnik jedva uspijeva zaprositi, i to tako da je nazove iz telefonske govornice nakon što je bezuspješno pokušavao natjerati je da se ostavi telefona, dok se 'Medij', zamišljen kao operni film noir, bavi lažnim dozivanjem duhova koje rezultira neobičnim ubojstvom...

Premijera je planirana za 26. veljače, dok su reprize na repertoaru 27.02., te 27. i 28.03.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE