Login za korisnike

Ne igraj na Engleze (BDP)

Odigrati 0, 1 ili x, glavna je zanimacija trojice tridesetogodišnjaka, a koji još od 2007. vladaju pozornicom Beogradskog dramskog pozorišta.

***

Ne igraj na Engleze dramski je tekst mladog srpskog autora Vladimira Đurđevića, praizveden na sceni BDP 2007. godine. Priča je to o trojici prijatelja u tridesetim godima, pripadnicima 'izgubljene generacije', koji su "navikli da idu linijom manjeg otpora i da krive druge za sve probleme, zaborav nalaze uz konzervu piva i tikete, očekujući da će im dobitak u kladionici promeniti život. "

Paun, Bule i Piksi pomno prate teleteksta i razvijaju strategiju kako klađenjem na timove engleskog Premiershipa zaraditi što više novca. Uvijek im je netko drugi kriv za probleme koji ih prate, jer je "u Srbiji nemoguće živeti", no i to se lakše podnosi uz - pivo. Jedan od njih vara suprugu koja ga uzdržava, drugi je izdao svoej najbliže, a trećeg ganjaju kamatari.... No, do konca večeri (jer tekst karakterizira aristotelovsko jedinstvo mjesta, vremena i radnje), razotkriva se niz pojedinosti koje će do temelja uzdrmati njihovo prijateljstvo...

Isti je tekst u sezoni 2012./2013. na scenu kazališta Kerempuh postavio Vinko Brešan.

autorski tim
Staša Koprivicaredatelj
Tanja Marčetićscenograf
Tamara Todorovićorganizator
Dragana Anđeloković inspicijent
Vladimir Đurđevićautor teksta

izvođači
Daniel SičPaun
Ivan TomićBule
Marko ŽivićPiksi

Odgovori

POVEZANE VIJESTI