Naslovnica > PREDSTAVE > Ne igraj na Engleze (BDP)

Ne igraj na Engleze (BDP)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Odigrati 0, 1 ili x, glavna je zanimacija trojice tridesetogodišnjaka, a koji još od 2007. vladaju pozornicom Beogradskog dramskog pozorišta.
autorski tim funkcija
Staša Koprivicaredatelj
Tanja Marčetićscenograf
Tamara Todorovićorganizator
Dragana Anđeloković inspicijent
Vladimir Đurđevićautor teksta
izvođači uloge
Daniel SičPaun
Ivan TomićBule
Marko ŽivićPiksi

Ne igraj na Engleze dramski je tekst mladog srpskog autora Vladimira Đurđevića, praizveden na sceni BDP 2007. godine. Priča je to o trojici prijatelja u tridesetim godima, pripadnicima 'izgubljene generacije', koji su "navikli da idu linijom manjeg otpora i da krive druge za sve probleme, zaborav nalaze uz konzervu piva i tikete, očekujući da će im dobitak u kladionici promeniti život. "

Paun, Bule i Piksi pomno prate teleteksta i razvijaju strategiju kako klađenjem na timove engleskog Premiershipa zaraditi što više novca. Uvijek im je netko drugi kriv za probleme koji ih prate, jer je "u Srbiji nemoguće živeti", no i to se lakše podnosi uz - pivo. Jedan od njih vara suprugu koja ga uzdržava, drugi je izdao svoej najbliže, a trećeg ganjaju kamatari.... No, do konca večeri (jer tekst karakterizira aristotelovsko jedinstvo mjesta, vremena i radnje), razotkriva se niz pojedinosti koje će do temelja uzdrmati njihovo prijateljstvo...

Isti je tekst u sezoni 2012./2013. na scenu kazališta Kerempuh postavio Vinko Brešan.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter