Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Nagrade VI. Gumbekovih dana

Nagrade VI. Gumbekovih dana

Gumbekovi dani završavaju večeras, no dobitnici festivalskih nagrada već su poznati.
Share on facebook
Share on twitter

Ocjenjivački sud VI. Gumbekovih dana, međunarodnog festivala cabareta u sastavu predsjednica Branka Cvitković, glumica, Tomislav Kurelec, kazališni kritičar, te Branko Babac i Mehmed Aganović kao predstavnici publike, dodijelio je slijedeće nagrade:

dvije ravnopravne nagrade za najbolju mušku ulogu Hrvoju Kečkešu kao Albinu u Krletki Jeana Poireta u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba i Andriji Miloševiću za ulogu Marijana Devića u Pjevaj brate Stevana Koprivice u režiji Slavenka Saletovića i izvedbi Favi teatra iz Beograda.

Nagrada za najbolju žensku ulogu dodjeljena je Biserki Ipši za ulogu Jage Trpotec u predstavi Glumačke družine Histrion Gospodsko dijete Kalmana Mesarića u režiji Dražena Ferenčine.

Za najbolju predstavu nagrađena je predstava Glumice & to Dunje Fajdić u režiji Ivane Horvat, Petre Kurtele, Amande Prenkaj i Dunje Fajdić u produkciji Kazališta na Peščenici KNAP i Umjetničke organizacije Kravice iz Zagreba.

Za izniman doprinos oživljavanju cabareta nagrađen je Tarik Filipović.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI