Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Policija u Kampnagelu

Policija u Kampnagelu

Laokoon, ljetni festival centra Kampnagel čija je ravnateljica istovremeno i šefica Euokaza, Gordana Vnuk, neočekivano se ovih dana našao u problemima.
Share on facebook
Share on twitter

Naime, nakon prijave jednog od gledatelja, policija je prvo prekinula predstavu 'XXX' kultne skupine La Fura Dels Baus, a potom i pokrenula istragu protiv izvođača.

Sporna predstava, koju je u sklopu prošlog Eurokaza mogla vidjeti i zagrebačka publika, sadrži naime brojne seksualno eksplicitne scene, među kojima je i ona općenja žena s magarcima. Kako se seks sa životinjama u Njemačkoj kažnjava zatvorom do pet godina, piše danas Jutarnji list, policija je odmah po prijavi pokrenula istragu.

Na službenom webu Kampnagela o svemu nema ni slova, pa je teško razlučiti je li riječ o stvarnom problemu ili još jednom 'publicity stuntu' medijski spretne Gordane Vnuk.

No, zato smo na stranicama Laokoona pronašli jedan drugi, vrlo zanimljiv podatak. Na tom će festivalu ovih dana dvaput biti izvedena Lepageva 'Trilogija zmajeva', što samo po sebi ne bi bilo senzacionalno, da upravo ta predstava kao uostalom i cijeli program lanjskog izdanja Festivala svjetskog kazališta nisu bili predmet prepucavanja Gordane Vnuk sa zagrebačkim gradskim ocima.

Gđa Vnuk napala je FSK kao preskup festival bez koncepta.

U pismu koje je tad uputila javnosti, a koje je objavljeno na Radiju 101, zapisala je i kako 'Trilogija' po njezinoj procjeni stoji oko 85.000 eura, a Nekrošiusovo gostovanje oko 50.000 eura, te dodala "S Nekrošiusom pregovaram već dvije godine o nastupu u hamburškom Kampnagelu jer je preskup i za njemačke prilike."

Hm, je li to Lapage 'pojeftinio' ili smo mi nešto propustili?

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI