Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Sedam kandidata za ZKL

Sedam kandidata za ZKL

Na natječaj za mjesto ravnatelja / ravnateljice Zagrebačkog kazališta lutaka, a koji je Kazališno vijeće raspisalo 12. prosinca prošle godine, pristiglo je sedam prijava.
Share on facebook
Share on twitter

Natječaj kojemu je promaklo navesti stručnu spremu prema bolonjskim standardima, zaključen je 13. siječnja, a od sedam pristiglih prijava najbolju će birati Kazališno vijeće u sastavu Đorđe KukuljicaZvonko Festini Žarko Savić.

Na natječaj su se prijavili: aktualni ravnatelj DK Dubrava - Leo Vukelić, redatelj i nekadašnji ravnatelj Teatra &TD - Damir Mađerić, bivši šef Koncertne direkcije Zagreb - Davor Žagar, članovi ZKL-ova glumačkog ansambla - Vanda Božić Marina Kostelac i Predrag Petrović, te konačno nekadašnja glumica, a potom političarka trenutno zaposlena u ZKL kao direktorica produkcije - Ljiljana Štokalo.

Impresivan je to broj kandidata, naročito uzmu li se u obzir recentni natječaji za ravnateljska mjesta u zagrebačkim kazalištima, a na koje su u pravilu prijavljivalo najviše troje kandidata.

Koga će i po kojim točno kriterijima Kazališno vijeće izabrati za novog šefa ZKL, saznat ćemo najkasnije za 45 dana.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI