Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Natječaj 20. Festivala glumca

Natječaj 20. Festivala glumca

U konkurenciji za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti kazališne predstave premijerno izvedene od 01.01. do 31.12.2012. Rok za prijavu je 21. siječanj 2013.
Share on facebook
Share on twitter

Tekst natječaja prenosimo u cijelosti.

***

Intendantima i ravnateljima kazališta, festivala, kazališnih družina i umjetničkih organizacija

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županija raspisuju

NATJEČAJ za 20. FESTIVAL GLUMCA

I.
20. Festival glumca održat će se od 9. do 18. svibnja 2013.
U konkurenciji za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti kazališne predstave premijerno izvedene od 01.01. do 31.12.2012.
Rok za prijavu je 21. siječanj 2013.

II.
Za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti sva kazališta, festivali, glumačke družine  i umjetničke organizacije te pojedinci - članovi Hrvatskog društva dramskih umjetnika i studenti Akademije dramske umjetnosti koji svojim djelom ispunjavaju uvjete natječaja. Prijavljuje se jedna (1) predstava, a u prijavi molimo obvezno navesti točan datum premijernog izvođenja predstave, dostaviti programsku knjižicu i video zapis, kao i ispunjeni Upitnik koji je sastavni dio ovog natječaja.

III.
Izborniku Festivala treba osigurati najmanje tri termina za gledanje prijavljene predstave i to u razdoblju od 21.01. do 25.03.2013., a o terminima igranja predstava treba pravovremeno obavještavati Tajništvo HDDU-a.
Izbor predstava izbornik će objaviti najkasnije do 30. ožujka 2013.

IV.
Sudionici Festivala predstave će igrati u gradovima Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Iloku i Otoku. Grad domaćin 20. Festivala glumca  je grad Ilok.

V.
Posljednjeg dana održavanja Festivala Ocjenjivački sud dodjeljuje: dvije nagrade Fabijan Šovagović najboljim glumicama; dvije nagrade Fabijan Šovagović najboljim glumcima; nagradu Ivo Fici za najbolje ostvarenje mladoj glumici ili glumcu do 28 godina; nagradu Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade te nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini. Nagrade se sastoje od priznanja, statua Fabijan Šovagović, Ivo Fici, Nevenka Filipović i Vanja Drach te novčanog iznosa.

VI.
Na 20. Festivalu glumca postavit će se Trijenalna izložba kazališnih plakata.
Stručni Ocjenjivački sud u čijem sastavu će biti ugledni likovni umjetnici izabrat će najbolje umjetničko-grafičko rješenje kazališnog plakata.
Nagrađeni autor najboljeg kazališnog plakata dobit će priznanje i novčanu nagradu na završnoj Svečanosti dodjele nagrada.

VII.
Svi zainteresirani za sudjelovanje na natječaju za najbolji kazališni plakat trebaju poslati do četiri različita plakata, a svaki u pet primjeraka najkasnije do 15. ožujka 2013. na adresu:
Kazališna Agencija "ASSER SAVUS", Kralja T. Kotromanića 14, 32100 Vinkovci.

VIII.
Svim sudionicima osigurani su putni troškovi, dnevnice, hotelski smještaj na bazi punog pansiona te troškovi prijevoza scene, a druge naknade nisu pokrivene (autorski honorari za izvedbu i sl.).

IX.
Prijave za Festival u propisanom natječajnom roku, uz obvezno ispunjeni priloženi Upitnik, dostavljaju se na adresu: Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, Zagreb, Amruševa ulica 19/III.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI