Naslovnica > VIJESTI > PLES > Gibanica 2013

Gibanica 2013

Slovenski plesni biennale odvijat će se od 21. do 23. veljače, a selektori su za njega od 41 prijavljenog rada odabrali osam predstava u glavni i tri u popratni program, sa impresivnim brojem hrvatskih predstavnika.
Share on facebook
Share on twitter

Gibanica od 2003. bienalno donosi najbolje od slovenske produkcije suvremenog plesa. Od 21. do 23. veljače festivalske će se predstave igrati Elektro Ljubljani, Cankarjevu domu, Plesnom teatru Ljubljana i na sceni Španski borci, i to u izboru tročlanog žirija u sastavu Mateja Bučar, Pia Brezavšček i Klaus Ludwig. 

Glavni program otvara predstava Istovremeno drugi, dobitnika ovogodišnje Teatar.hr Nagrade Publike za koreografa godine,  Matije Ferlina, nastala u koprodukciji Emanatas INK i Cankarjevim domom; a slijede:

Dvojnik u režiji Snježane Premuš, potom are made of this / soiztega prema konceptu Dragane Afirević, autorski dvojac
Leja Jurišić & Petra Veber s predstavom Balet upora, još jedan tandem - Cristina Planas Leitão & Jasmina Križaj s predstavom Zelo okusen zalogaj, Kaja Lorenci s predstavom Zven telesne tišine, te konačno Transland u koreografiji Magdalene Reiter Neavtorizirano kolektiva Federacija.

U dodatnom programu bit će pak izvedene predstave Ottetto (8 nihajev za njegovo visokost) u koreografiji Iztoka KovačaEden autorice Male Kline s autorskom glazbom pulskog dvojca Alen & Nenad Sinkauz (East Rodeo), te Sramota autorice Maje Delak.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI